Bir ‘Atlantis’ hikayesi (ikinci bölüm)..

Kamil Katakaş, kategorisinde lider giderken teker kopartıp kaldı..

Kamil Katakaş, kategorisinde lider giderken teker kopartıp kaldı..

Atlantis Kuyumculuk ve Atlantis Racing Team patronu Kamil Karakaş, ‘ilk’ kez ralli yapacak olmasına rağmen, sezonun diğer Tosfed Kupası rallilerine katılacağını söylemeden de geri durmadı. Tırmanmada kupaları toplayan takımın rallide de aynı performansı sergilemesi beklentisi Atlantis pilotlarının tümü için geçerliydi.

Atlantis Rallisi’ndeki diğer takım olan Ege Asal Motorspor, beş kayıt yaptırdı, dört aracı star aldı. Erdal Oral, Mk2’deki mekanik sorun nedeniyle yarışa katılamayınca, kendisini Yonca Güngör’ün sağ koltuğunda buluverdi. O koltuğun ilk ismi, Erdal’ın eşi Funda Oral’dı ve eşine yer açmak için ‘rahatsızlandı’..

Takımın önceki pilotlarından Kemal Şener’in eşi Esin Şener, takımın ikinci bayan pilotu olarak Palio direksiyonuna geçti, yanına ise bir son dakika değişikliği ile, kayıt yaptırılanın yerine ‘sıfır’ km bir bayan kopilot oturtuldu. Historic’te Şükrü Kızılkaya’ya eşlik eden Enez Al’ın kız arkadaşı Selen de parkura çıkma fırsatı buldu.

‘Open’ grup, Tosfed Kupası’nda olmayan ve puan taşınamayan bir kategori olmasına karşın, Opel Efes Ralli Kupası’na puan vermesi nedeniyle Mithat Diker ve Yonca Güngör’ün ilk tercihleri idi. Ancak yarışın ilan edilen ilk kayıt listesinde Open kategorisinde iki ekip daha vardı; Taner şengezener ve Kamil Karakaş..

Ancak, daha sonra puantaj durumu fark edilince, Taner ve Kamil için dilekçeler verildi, Taner K4’e, Kamil ise K5’e taşındılar. Open grupta ise ‘patron’ Mithat Diker, şirketin finansman müdürü Yonca Güngör ile yanlız kaldılar ve hem grup podyumunu ve kupasını, hem de puanları garantilediler.

Cabacı, üzüm bağlarına girdi, bir bağ üzümle servise döndü!

Cabacı, üzüm bağlarına girdi, bir bağ üzümle servise döndü!

1. Atlantis Rallisi’nde kategori 1, en kalabalık ve puanın aslanın ağzında olduğu gruptu. 12 otomobil start aldı, İsmail Cabacı, Ercüment Can Tolon ile birlikte favorisi oldukları kategori de baştan sona liderliklerini korudular, 6 etabın normal etaba çevrileni dışında kalan 5’nde de en iyi zamanları yaptılar ve en yakın rakiplerinin 55 saniye önünde birincilik kupasına uzandılar. Can Çakar da baştan sona 2’nci götürdüğü kategoriyi 2’nci sırada bitirdi, Mehmet Civelek ise ilk ayakta 4, ikinci ayakta 3’nci bitirip podyum yaptı.

Ege Asal’ın bayan pilotu Esin Şener, Elmas etabının kombine virajlardan çıkamadı, dışarı savruldu ve geri geri yardan aşağıda indi, ağaçlara takılıp durdu. Palio’da önemli hasar vardı, yarış durduruldu, etaba ambulans girdi. Kopilotu Selen, boyun ve midesini işaret etti ama kontrol eden doktor ilk etapta bir bulguya rastlamadı. Yine de tedbir amaçlı olarak, ambulansa ile Seferihisar Devlet hastahanesi’ne götürüldü.

Selen ilk yarışında yoldan çıktı, Enez finiş gördü..

Selen ilk yarışında yoldan çıktı, Enez finiş gördü..

Fimleri çekildi ve burada da herhangi bir bulguya rastlanılmadığı için sadece2 saat dinlenme tavsiye edildi. Ancak Selen 2 saati hastanede geçirmek istemedi ve etaplara geri döndü, takımın eski direktörü Fazıl Güceli ve historic yarışçısı Şükrü Kızılkaya ile birlikte seyirci olarak son etaba çıktı, erkek arkadaşı Enez’i alkışladı.

Pırlantı etabında Rover’ı ile Mehmet Canseven de etabın sonlarına doğru yoldan koptu, aşağı indi. O da bir virajda sağa çeken aracında rottan yana sıkıntı yaşadı. Rover çekici ile finişe götürüldü. İkinci etapta Gürkal Menderes, 6’ncı etapta ise Yüksel Duvarcı finiş göremediler.

Kategori 2’de Citroen Saxo VTS?ler podyumun iddialılarıydı. Atlantis Racing’in pistten transfer ettiği ve tırmanmada yarıştırdığı İzmirli genç rallici Egemen Çivicioğlu ve kopilotu Tolga Tezeken favorilerinden olduğu kategoride İstanbullu Erdinç-Ergün Yeşilyurt kardeşler ve İzmirli Orçun Nural ile çekişti. Orçun startla birlikte liderliği ele aldı ve ilk üç etap sonrası servis alanına lider indi, Egemen ise Yeşilyurt kardeşlerin önünde 2’nci pozisyondaydı.

İkinci ayakta işler değişti: Orçun’un Palio’su kategori lideri olarak başladığı Pırlanta (sondan ikinci) etabında alev aldı ve için için yandı. Orçun, yakınlarına olay anını anlatırken, her şeyin kısa sürede olup bittiğini, dashboardda alevlerin ansızın ve çok hızlı yayıldığını, kendilerini dışarı atmayı son anda başardıklarını söyledi.

Orçun ve kopilotunun araçtan alevli çıktıkları ve kopilotunun elinin az derecede yanık izi olduğu belirtildi. Orçun’un yangını yarışın bir kez daha durmasına neden oldu. Nötralizasyon ilr birlikte, Orçun’un yol kenarına çekmeyi başardığı Palio’sundaki yangın sönüp etap güvenliği sağlandığında yarış kaldığı yerden devam ettirildi.

Orçun’un yarış dışı kalması kategoride Egemen’in önünü açtı, liderliği ele aldı. Yeşilyurt kardeşler ise 2’nciliğe çıktılar. Semih-Mahir Çekmez ikilisi podyumun yeni isimleri olarak üçüncülüğe yerleştiler. Atlantis’in takıma son katılan pilotu Alper Akgün, sorunlu ve şanssız bir yarış yaşadı. İlk ayaktaki mekanik sorunlarla döndüğü gün ortası servisinden çıktıktan kısa süre sonra, hışımla geri döndü..

Aracının ön camı hasarlıydı ve Alper, oldukça sinirliydi. Etaba giderken mandallar açılınca ön kaput camda patlamıştı. Bu hesapta olmayan şanssızlık üzerine kural gereği yarış dışı kalan Alper, yaşadıklarına tepkisini sol çamurluğuna attığı tekme ile ‘belgeledi’.. Zaten sol çamurluk, ön kaput ve ön camı hasarlı olan aracın bir de sağ çamurluğunda ’42’ derece hasar eklenmesi, Alper’i fazla rahatsız etmedi; nasılsa ön kısım komple yapılacaktı!

Kategori 3?de Maysan Mando sponsorlu Renault Clio Ragnotti ile mücadele eden Bursalı Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol ikilisi, altı etabın altısında da en iyi zamanları yaptılar ve en yakın rakiplerine 1 dakika 49 saniye farkla podyumun en üst basamağındaki isim oldular. 2’nci bitiren Yaşar Abay’ın ardından Murat Üçbaşaran finişe 3’ncü sırada geldi,

Taner Şengezener, Atlantis'te zafere ulaştı

Taner Şengezener, Atlantis’te zafere ulaştı

Kategori 4?te ev sahibi ekip Atlantis destekli Opel Corsa S1600 ile Taner Şengezener-Bora Yılmaz bir kez daha birincilik kürsüsünde yer aldı. Yarış sırasında normal etapta bir saldırıya uğrayarak darp edilen Şengezener-Yılmaz ekibi, konuyla ilgili şikayette bulunmak üzere jandarma karakoluna hareket ederek yarışın ödül törenine katılamadı. Yüksel Özgür-Ersin Tunç ekibinin ikinci sırada tamamladığı Kategori 4?ün üçüncülüğünü ise Renault Clio R3 yarış sırasında yangın tehlikesi atlatan Ali Gülan-Maria Gülan çifti elde etti.

Kategori 5?te favori Kamil Karakaş, plase ise Erkan Yanıkoğlu’ydu. Kamil, ilk ayakta kendi kategorisinde açık ara farkla. Lider olatak servise geri döndü. Ankcak ikinci ayakta Pırlanta etabında tekeri koptu. Etabın çöplük virajından sonra ilk sol viraja Kamil’den önde kopan tekerin zıplayarak girmesi kimi kameralarca kaydedildi. Kamil Karakaş’ın kalması, Renault Sport Clio ile yarışan İzmirli ekip Erkan Yanıkoğlu-Ünsal Deniz’i kategoride liderliğe taşıdı. İkinciliği Renault Clio RS ile Murat Güray-Hürol Menderes kazanırken, Opel Astra G ile Osman Karaosman-Serdar Yalçın üçüncülüğü elde etti.

Yonca Güngör, bayanlar kupasını kazandı.

Yonca Güngör, bayanlar kupasını kazandı.

Klasman dışı Açık Grup?ta Ford Escort MK 2 direksiyonunda oğlu Cemal Diker ile katılan tecrübeli ralli pilotu Mithat Diker birinci olurken, Yonca Güngör – Erdal Oral ikinciliği kazandı. Güngör aynı zamanda yarışın en iyi kadın pilotu ödülünün de sahibi oldu.

TOSFED Ralli Kupası 02-03 Ağustos tarihlerinde Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından Yalova?da  düzenlenecek olan Armutlu  Rallisi ile devam edecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top