Challenge finali yapıldı

140616-eamc-final

Ralli otomobilinin pilot koltuğuna oturarak yeteneklerini sergilemek isteyen çok sayıda kişi arasından seçilen 50 aday arasında Mayıs ayında yapılan seçmeler sonucunda 15 Haziran Pazar günü Ege Asal Motor Spor Ralli Merkezi’nde yapılan finallere katılacak kişiler belirlendi. Otomobil sporlarına çok sayıda sporcu kazandırarak, onların içerisinden otomobil sporlarının yeni yıldızlarını çıkartmak amacı ile düzenlenen Challenge’ın finalinde ikisi kadın toplam 22 yarışmacı mücadele etti. Yarışmacılar direksiyon başındaki yetenekleri kadar, sporcu disiplini ve takım ruhu kriterlerine uygun olarak, jüri tarafından değerlendirildiler.

15 Haziran babalar günü olmasına karşın, Menderes’teki Ralli Merkezi’nde saat 14’de bir araya gelen yarışmacılar sıranın kendilerine gelmesini heyecanla  bekledi. Finallerde ilk beşi oluşturan Oğuz Akkent, Umur Boyacı, Atalay Demirel, Doğukan Alkan ve Murat Aksüt  performansları ve sürüş teknikleri ile göz doldurdu. 40 yılın üzerindeki motor sporları kariyeri ile neredeyse bir ömür geçiren Ege Asal Motor Spor’un kurucusu Mithat Diker yazdığı ”Yolun Yarısında Rallilerde 35 Yıl” kitabını challenge finalistlerine imzalayarak hediye etti.

İlk beş sporcu arasında yaşanan müthiş mücadele son dakikalara kadar sürdü. Başarılı performansı ile dikkat çeken Oğuz Akkent birinci, Umur Boyacı ikinci,  Atalay Demirel üçüncü olarak 2014 Ege Asal Motor Spor Challenge podyumunda yer aldı. Finallerde başarılı olan ilk iki yarışmacı 26 Ekim’de yapılacak Cumhuriyet Rallisi’ne takım adına katılacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top