Ülkü Motorsporları Kulübü’nden açıklama..

ÜMİT ÜLKÜ

Türkiye Pist şampiyonası Körfez yarışlarından sonra kurumumuza şahsıma ve diğer takım arkadaşlarıma kendini bilmez bir şekilde sokak ağzı üslubuyla yalan, yanlış iftirada bulunan şahsı esefle kınıyoruz.

Kulübümüz bu spora eğitimlerle sporcu yetiştirmekte, bu sporun gelişmesine ve sevilmesine katkılar vermektedir. Şahsım ve takım arkadaşlarım yıllarca bu sporu en etik şekilde yapmanın savaşını pistlerde verirken; bazı kendini bilmezlerde kendi hatalarını sosyal medyada adeta haksızlığa uğramışçasına yalan beyanlarla iftiralarla ifade etmektedirler. Bu iftiraları ve çekememezliği anlamakta güçlük çekmekteyiz.

Kulübümüz adına takımımızda yarışan arkadaşlarım farklı sektörlerde iş sahibi ve bu sporu amatör bir ruhla severek profesyonel olarak yapmaktadırlar. Profesyonellik takım oyununu bilmekle ve bireysel yetenekleri takım yararına kullanmakla mümkün olmaktadır. Elbette ki sporda kazanmak güzel bir duygudur. Ancak bundan daha güzel olan centilmence yarışmak ve yarıştan sonrada bu centilmenliği sürdürmektir. Kaybettiğinde de kazananı kutlamak bir sonraki yarışa daha iyi hazırlanmaktır.

Her spor gibi otomobil sporları da ne kadar bireysel görünse de tüm dünyada ve ülkemizde takım oyunu olarak oynanmaktadır. Bu yüzden ?Takımlar Şampiyonası? adı altında da puanlar alınıp sene sonunda ?Takımlar Şampiyonu? belirlenir. Bu sporda da sporu yöneten direktör, komiserler, hakemler, gözlemciler vardır ve bu sporun adaletini sağlarlar. Yoksa sosyal medya ve internet haber kanallarına laf kalabalığı ve yalan haberle yapılan oyunların hiçbir sporda yeri yoktur.

Bu şahıs kendi hatasını ve sabırsızlığını haksız yersiz ve hadsizce üste çıkarak örtbas etmeye çalışmaktadır. Yapılan hatanın cezai karşılığı 2014 Ulusal Pist Kuralları talimnamesi EK-1 10. Madde? de ?Kaçınılabilecek bir temasa neden olmak? şeklinde belirtilmektedir.

Fakat bu şahsın kaçınılacak temastan kaçmayıp riskli bir şekilde tek aracın geçiş yapabileceği virajda aracın fren noktasında gaza basarak risk alıp pilotumuz Galip ATAR? ın 360 derece dönmesine ve 2. olarak götürdüğü yarışta geride kalarak mağduriyet yaşamasına yol açmış, bu kazaya sebep olan şahsın aracında teknik arıza yaşayarak kendi cezasını kendisi çektiğinden takım olarak bir şikayetimiz olmamıştır. Bunu şahsın kendi aracının içerisinde bulunan kamera görüntülerinden de açıkça görebilmekteyiz.

Burada yapılan saldırı aslında şahsımız ve kulübümüzle ile birlikte Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu(TOSFED)’nadır. Buna rağmen bu şahıs özür dilemek yerine şahsıma ve takım arkadaşlarıma ağıza alınmayacak hakaretleri etmeye devam etmesi şahsımı ve takım arkadaşlarımı rencide edecek söylemlerde bulunması bu yazıyı yazmamıza sebep olmuştur.

Bir müsabaka bittikten sonra şikayet ve itirazların komiserler kuruluna verilecek bir dilekçe ile yapılması gerekirken bu şahsiyetin kazaya sebebiyet vermesi ve haksız olmasına rağmen sosyal medya üzerinden bu şekilde söylemlerde bulunması basit ve hatalı bir davranıştır.

Müsabakanın hem bu şahıs hem de takım arkadaşımızın kamerasından olan görüntüleri ve müsabaka sonrası bu şahsın bazı internet yayın organlarında yaptığı görüşmeyi ve sonrasında sosyal medyada tarafımıza yazdığı çirkin söylemleri ve cevaplarını paylaşmak istiyorum.

Takım sporcularımıza yönelik mesnetsizce ‘satılmışlar’, ‘adam değil’ gibi cümleler kullanan bu şahsın adamlığın nasıl olacağını bilmediğini düşünüyoruz. Bir şikâyeti varsa bunu gerekli mercilere değilde, bu şekilde terbiye ve etik sınırlarını aşarak adamlık, insanlık kavramlarına biraz daha çalışması gerektiğine inanıyoruz.

Şahıs söyleminde Ülkü Motor Sport yarışçılarından Ümit ÜLKÜ?nün önünü açıp kendilerini engellediğini söylerken bunu adeta müsabaka ahlakına ters bir şeymiş gibi anlatması tam bir fiyaskodur. Zira bu sporu yapan kişinin dünyanın her yerinde takım yarışlarının stratejiyle kazanıldığından haberdar olmaması ilginçtir.

Örneğin; Ülkemizde takım oyununu son yıllarda en güzel şekilde sergileyen ve kendi pilotlarını üst sıralara taşıyan Borusan Motorsport takımını tüm sporseverler ilgiyle ve takdir ederek izlemektedirler. Bizler adil yönetildiğini düşündüğümüz bir müsabakada galip gelmekten mutluluk duymaktayız.

Ayrıca müsabakaya lider olarak geldiğini ayak oyunlarıyla yarışı kaybettiğini söyleyen bu şahsa bir önceki yarışta Ümit ÜLKÜ’nün mekanik sorunlar nedeniyle yarışamadığını birisi söylemeyi unutmuş olduğunu düşünüyoruz. 2012-2013 yıllarında üst üste iki kez pist şampiyonu olmuş bir şahsın olmadığı bir yarışta birinci olmak elbette ki güzel bir anı olarak bu şahsın hatıralarında kalacaktır.

Takım arkadaşlarımızdan Galip ATAR?a sosyal medyada ?Polo süremeyen adama Porsche verirsen olacağı bu? diyen şahsın kaybetmeye ne kadar dayanamadığını anlıyoruz. Bu şahsa hatırlatmak isteriz ki pilotumuz Galip ATAR 9 sporcunun yarıştığı Tosfed Pist Kupası Dizel Kategorisi genel klasman da lider durumdadır.

Ayrıca Saygılı Rulman Kış Kupası 3. Ayak Yarışı Dizel grup? ta VW polo ile pilotumuz Galip ATAR? ın birinci olduğu yarışta şahıs yarışı ikinci olarak bitirmiş , kürsüde pilotumuz 1.lik kupasını kaldırırken şahıs yanında ikincilik kupası ile yetinmiştir. Gerçekler böyleyken pilotumuza söylediği kelime de çok mesnetsiz ve tirajikomiktir.

Sosyal medyada paylaşılan diğer hakaretlerle ilgili gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Kimsenin her ne sebeple olursa olsun başkasının kişilik haklarına saldırmaya hakkı yoktur.
Sonuç olarak Ben ve takım arkadaşlarım daha yıllarca bu sporu yapmayı düşünüyoruz.

Sporda rekabetin güzelliğini sosyal medya da mahalle ağzı söylemler ile değil, profesyonelce pistlerde yaşamak istiyoruz. Sporla ilgili konularda yapılan tüm söylemlerin adresi de TOSFED olmalıdır. Bu tür davranışlara cevabımız her zaman pistlerde olacaktır. Bu sporu çirkinleştirmenin kimseye faydası yoktur. Bunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Ülkü Motorsporları Kulübü

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top