Sinop’ta İlk gün yangın şoku!

image

Sezonun dördüncü offroad yarışı olan Sinop’ta ilk güne ‘yangın’ damgasını vurdu. Sinop Offroad Kulübü (Sinoff) başkanı Bülent Cevdet Durdu’nun aracı henüz belirlenemeyen bir nedenle etap içerisinde alev topuna döndü. Pilot ve kopilotun yara almadan araçtan çıkmayı başardıkları yangına ilk olarak etap görevlileri ve ardından da Sinop Orman Müdürlüğü yangın ekipleri müdahale etmelerine rağmen, Durdu’nun aracı pert olmaktan kurtulamadı.

Bu arada, yangın sırasında duraksayan yarışta programda yaşanan gecikme nedeniyle ilk gün 3 kez geçilmesi gereken etap, bir kez geçildi, etabın diğer iki geçişi ise iptal edildi. Tek etapla tamamlanan ilk gün sonunda Andoff yarışçılarından İsmail Ayhan – Cemal akagündüz genel klasman birincisi olurken, Andoff’un İstanbullu yarışçılarından Caner Akkafa – Malik Akkafa ikilisi 2’ncilik puanları topladı. Yarışın ilk gününde üçüncülüğü ise Engin Başkurt – Şükrü Mindiloğlu elde ettiler.

İlk gün Andoff’lu İskender Gümüş-Kadir Köroğlu ikilisi Vitara’larındaki motor probleminden yarış sışı kaldılar. Sinop’ta ikinci gün, havaalanı yakınlarındaki seyirci etabında müvafele kaldığı yerden devam edilecek. İkinci gün dört etap olması nedeniyle, yarışın asıl rekabeti ikinci gün yaşanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Sinop

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top