Yiğit Timur; “Kaybetmekten korkmadan yarışıyoruz”

140526-yigit-timur

Lydden Hill, çok güzel ve hızlı bir pist. Rallikros?un doğduğu yer diyorlar. Çok farklı karakterlerde virajlara sahip. Control 4?ü burada kullanmaktan yana çok keyif aldım.

Yarış boyunca en sertten en yumuşağa kadar bir çok farklı setup yani bir çok farklı araç kullandım. Hâlâ kendimize uygun olan setup?ı aramaktayız, doğruya yaklaştığımızı düşnüyoruz.

Hafta sonu, bizim için, hep şanssızlıklarla doluydu, çok iyi pozisyonlar yakaladık, fakat hep birilerinin teması sonucu hasar alıp gerilere düştük. Her şeye rağmen, çok iyi bir yarı final yarışı çıkarıyorduk.

Rakibim Goransson ile ilk tur jokeri almamıza rağmen, 1 tur içinde jokere girmeyen ekibin arkasına yapıştık. Yani rahat bir 2?ncilik alabilirdik, ki jokere girmeyen ve hemen dibinde bulunduğumuz Westlund, biz çok hızlı bir virajin içinde iken kontrolu kaybetti.

Goransson ucu ucuna kaçabildi ama ben çok hızlıydım ve bana kaçabileceğim bir delik kalmadı ve de kaçınılmaz olarak çarptım. Çok sürat ve zaman kaybettim, sonucunda da 4?ncü oldum. Kazayı ucu ucuna atlatan Goransson ise rahat bir 1?ncilik aldı.

Önemli değil! Bizler yarışçıyız, kaybetmekten korkmadığımız için yarışıyoruz, kazanmak ta var kaybetmek te! Bu işin doğasında var. Control 4?ün hiç bilmediğim yeteneklerini fark ettim; yarışırken ve yavaş yavaş ta olsa bu becerikliliğini kullanabilmeye başladım.

Rakiplerime göre otomobil ile kilometrem çok çok az ama bu benim için hiç bir zaman bir bahane olmadı, olmayacak ta. Daha çok konsantre olacağım, daha çok çalişacağım, mümkünse onlar gibi ben de bir kaç defa aracı kullanıp antrenman yapacağım ve üst grubun süratine kendimi çıkaracağım.

Bizden çok uzak değiller, sadece aracı daha fazla kullanmalarının getirdiği bir tanıma avantajları var, bunu çok rahat gözlemleyebiliyoruz. İmkansız olmadığını biliyoruz. Taşıdığım bayrağa layık olmak için çalışıyorum, umarım her şey gelecekte daha da iyi olacak. Finlandiya?yı iple çekiyorum..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top