Kara’nın ‘spotsuz’ gecesi!

Eskişehir’in son kazananı, bu yılın da favorisi olan Pegasus Racing pilotu Fatih Kara, dört etabın geçildiği ilk günü podyumda ama liderin 4 saniye ardından 3’ncü sırada kapadı. Kara’nın, zirveden iki basamak geride kalmasının nedeni ise ‘spotları’ idi.

Seyirci etabından sonra dağ etaplarına yönelen yarışta ilk gece etabı olan Espark, Fatih Kara için talihsiz başladı. Etabın beşinci km’sinde bir çukura sertçe girip çıkan Kara, hemen ardından gelen virajın içerisinde kaputa montajlı dörtlü spotun yerinden çıkıp savrulması ile şok oldu.

Punto’nun ön sağ sol tampona montajlı iki bağımsız spotla kalakalan Fatih Kara, etabı bu şekilde tamamladı ve hemen ardından diğer iki gece etabını da iki spotla geçmek zorunda kaldı. Gece etaplarını rakiplerine göre daha az ışıkla geçerken temkinli elden bırakmayan Fatih Kara, gün sonunda liderin 4 saniye ardından 3’ncü olarak kapalı parka ulaştı.

Fatih Kara’nın etapta bıraktığı dörtlü spot, etap açıldan hemen sonra Pegasus Racing destek ekibi tarafından bulundu ve servis alanına geri getirildi. Eskişehir’de ikinci gün (pazar) üç farklı etap ikişer kez geçilerek, akşam saat 16.30’da finişe gelinecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Eskişehir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top