Fatih Kara, Eskişehir’de tahminleri yanıltmadı

F tih Kara (sağda) ve Güray Karacar, ikinci kez Eskişehir'in zirvesinde

F tih Kara (sağda) ve Güray Karacar, ikinci kez Eskişehir’in zirvesinde

Fatih Kara, Eskişehir’de ‘yine’ ve ‘yeniden’ kazandı! Pegasus Racing’in başarılı pilotu, rallinin son etabında yaptığı atakla, liderliği ele geçirdi ve finiş tak’ında birincilik kupasını kaldırdı. 2013 Türkiye Ralli 2’ncisi Fatih Kara, favorisi olarak gösterildiği rallide ilk gün (cumartesi) geçilen gece etaplarının henüz ilkinde ön kaputtaki spotu yerinden kurtulup kopup gidince büyük şok yaşadı ve ilk günü podyumda ama 3’ncü sırada tamamladı.

İkinci gün (pazar) geçilen altı özel etapta asfalt tecrübesini konuşturarak rakipleri ile farkı düşüren Fatih Kara, yarış liderinin kaza yapıp yarıştan düşmesi ile 2’nciliğe yükseldi. Ardından da son etapta, son şampiyon diğer rakibini toplamda 4,7 saniye ile geçip zirvenin en üst basamağına yerleşti, Eskişehir’de üst üste ikinci kez yarış Fatih Kara, hem bu zaferinin getirisi olan puanlar ve hem de rakiplerinin kaybettikleri sonrasında şampiyonada iddiasını güçlendirdi.

Porsche Gt3’ü ile ralliye ‘misafir’ olarak katılan Murat Duğral, beklentinin aksine podyumda ve 3’ncü basamakta kendine yer buldu. Porsche’nin güçlü sesi Eskişehir’in vadilerinde yankı bulurken, son spec ralli otomobilleri arasında podyum bulamayacağı öngörüsü de yarış sonucu ile birlikte geçersiz oldu.

Seyirci etabındaki en iyi zamanıyla liderliği ilk ele alan isim olan Burak Çukurova, Skoda Fabia S2000’i ile ilk günü 8’ncü bitirdiği rallide ikinci gün hızlı bir yükselişle podyumun hemen dibine kadar geldi ve 4’ncü oldu. Ancak, hemen önünde yer alıp 3’ncülük kupasını kaldıran Murat Doğral şampiyona dışı yarıştığı için, Eskişehir’in 3’ncülük puanları Burak Çukurova‘nın hanesine yazıldı.

Portekiz’deki rallikrostan 4’ncü dönen Yiğit Timur da Evo 10 ile katıldığı Eskişehir Rallisi’nden 6’ncılıkla ayrıldı. Eskişehir Rallisi’nin beş yıldır yapılmasında maddi ve manevi desteği olan eski rallicilerden Ender Banaz, oğlu Buğra Banaz’ın kazandığı gençler kupasını verirken gururlandı. Yarışa katılan 29 Ulusal kayıttan 22’si finiş gördü.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Eskişehir

Burak Çukurova (sağda) ve Ünal Tezel 4'ncülük kupası ve 3'ncülük puanları kazandılar

Burak Çukurova ve Ünal Tezel 4’ncülük kupası ve 3’ncülük puanları kazandılar

Uğur Soylu ve Cem Bakançocukları 7'nci bitirdiler,

Uğur Soylu ve Cem Bakançocukları 7’nci bitirdiler,

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top