Eskişehir’de start vakti!

Fatih Kara ve Güray Karacar, son hazırlıkları gözden geçirirlerken

Fatih Kara ve Güray Karacar, son hazırlıkları gözden geçirirlerken

Eskişehir, ‘gece’ rallisine hazırlanıyor! Sezonun ikinci asfalt rallisinde servis alanında yoğunlaşan çalışmaların ardından, otomobiller Espark’taki start için kendilerine hazırlanan kapalı parka gidiyorlar. Espark’tan saat 18.15’den itibaren start alacak olan otomobiller, iki km mesafedeki Porsuk futbol sahasındaki seyirci etabında mücadelenin gerçek startını alacaklar.

Eskişehir’de bugün seyirci etabından sonra üç etap daha geçilecek, ki bu etapların en büyük özelliği gece etapları olması. Ulusal klasmanda yarışan tüm otomobiller, servis alanında spotlarla donatılmış durumdalar. Historic ve mahalli klasmanlarda ise mücadelede ilk gün seyirci etabından sonra sona erecek, pazar sabahına kadar kapalı parka çekilecekler.

Eskişehir’de hava an itibariyle yağışsız, ancak kapalı ve rüzgarlı hava, zaman zaman çiseleyerek gri bulutların her an şehre ve etaplar üzerine çökebileceğinin sinyalini veriyor. Servis alanından henüz çıkmamış olan otomobillerde, lastik tercihleri için de son anlar bekleniyor.

Yarışın etapları ve kurgusuna yönelik eleştirilere Kerem Üstünkaya da katıldı. Pegasus Racing’in patronu, Mk2 Escort’u ile historic’te yarışacağı Eskieşhir’in bu yıl ilk kez kullanılacak yeni etabını ‘gereksiz bulduğunu’ söyledi. Üstünkaya, etabın son iki km’sindeki uzun düzlüğü de eleştirenler arasında yer aldı. Historicte yarışan İstanbullu yarışçılardan Haydar Güçlü, Ralli Ajansı’ndaki yorumunda değindiği ‘Petlas’ lastikleri tercihinin historic yarışçıları arasında gündem yaptığını söyledi.

Eskişehir’in son kazananı, Türkiye Ralli 2’ncisi Fatih Kara, Pegasus Racing’in Opar Olio ve Magnetti Marelli sponsorlu Fiat Abarth Grande Punto S2000’i ile yine ve yeni bir zafer için parkura çıkmaya hazırlanırken, temkinli konuşmayı tercih etti. Kuru asfalt için Michelin takılan Punto’sunun son meppinglerden sonra şanzıman ve motorunun ideal formlara geldiğini düşünen Kara, gece etabında zeminin kuru olması halinde tempo yapacaklarını, yağmur ve sis olması halinde ise içerden ayar değiştirip süspansiyonu nispi yumuşattıktan sonra temkinli bir tempo tercih edeceklerini söyledi.

Aydın Hoşgör | Eskişehir

140510-eskisehir-kazaz

Ercan Kazaz, kopilotu Emire Cantürk’ü yolnotları konusunda dinlerken

Gece etapları için spotlar takıldı

Gece etapları için spotlar takıldı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top