Düzce’de seyirci patlaması

140428-duzce-seyircim

Sezonun üçüncü offroad yarışında 30 aracın parkura çıkması ve iki gün boyunca yaşanan rekabet kadar dikkat çeken bir diğer ayrıntı da, alışa gelinenin ötesinde bir seyircinin varlığıydı. Düzceliler, oyun ve mahalliden sonra il sınırları içerisinde ilk kez ulusal seviyede düzenlenen bir offroad yarışının özellikle pazar günü koşulan ikinci bölümüne büyük ilgi gösterdiler.

Etabın yola cepheli uzun düzlüğü ve arazinin toprak çekildiği için kot farkının olduğu arka kısmındaki yüksek noktalara çıkan seyirciler, etabın özellikle ilk iki geçişinde yerlerinden adeta kıpırdamadılar. Beş dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan servis alanına gidip araçları daha da yakından izleme ve yarışçılarla fotoğraflar çektirme fırsatını da kaçırmayan Düzceli offroad severler, gün boyu yaşanan ?aksiyonlar? ile de unutulmaz anlar yaşadılar.

Etabın üçüncü geçirişinden itibaren havanın kapaması ve serinlemesi üzerine yavaş yavaş etaptan çekilmeye başlayan seyirciler, dördüncü etapta tepelerde çakan şimşeklerin ve çiseleyen yağmurun etkisiyle de parkurdan ayrılmayı hızlandırdılar. Yağmur bulutları etabın üzerine çöreklendiğinde ise, yarışmacı, görevliler ve mekanikerler dışında çok fazla kimse kalmadı. Üç etap ta olsa offroad?un görsel zenginliğini doyasıya yaşayan Düzcelilerin yarışa olan bu ilgisi, yeni yerlerde yapılacak yarışların daha fazla ilgi göreceği inancını bir kez daha pekiştirdi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top