Soğukpınar’da program ‘tek’ güne düşürüldü!

Hakan Ertarman (Fotoğraf: Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı)

Hakan Ertarman (Fotoğraf: Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı)

Türkiye Tırmanma Şampiyonası pazar günü yapılacak Soğukpınar yarışı ile başlıyor! Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenecek olan yarışın bugün açıklanan resmi kayıt listesine göre pazar günkü mücadelede beş farklı kategoride toplam 20 yarışmacı mücadele edecek. En kalabalık grup, K1’de ve 5 yarışçı start alacak. K2 ve 3’de sadece 2’şer kayıt var ve podyumun bir basamağı boş kalacak! K5’te 3, K4 ve K6’da ise 4’er yarışçı kayıt yaptırdı.

Ajansta yer alan önceki bir haberde değinildiği üzere, tırmanmada takımlar için de şampiyonluk kupası tahsis edilmesi, Soğukpınar kayıt listesine dört takımın adını birden yazdırdı. Yeni kurulan Atlantis Racing Team 5 araçla, ‘kardeş’ takım Loft Oil T-Max Racing Team ve Ülkü Motorsport 3’er, Pegasus Racing ise 2 otomobil ile yarışta takımlar kupası için puan arayışında olacaklar.

Kayıt listesinin dikkat çekici sürprizi, İstanbullu Ali Gülan’ın İzmir takımı Loft Oil T-Max Racing Team adına kaydının yapılmış olması. İzmirli Taner Şengezener’in Corsa S1600’üne hem K4 klasmanı ve hem de günün bets-time kupası için rakip olması beklenen Ali Gülan’ın takımı Loft Oil T-Max, aynı zamanda Taner’in ortağı olduğu garaj. Son pist şampiyonu Ümit Ülkü’nün pist aracı Skoda Fabia Kit Car’ı ile K6 birinciliği ve günün genel klasman podyumunda iddialı olması bekleniyor.

Diğer taraftan, bugün yayınlanan ek bülten ile tırmanmanın iki günlük programı tek günü sığdırıldı. Yarışma programı, idari ve teknik kontrol tarih ve zamanları değiştirilirken, idari ve teknik kontroller cumartesi öğleden sonrası yerine pazar sabahı saat 8’e alındı. Komiserler kurul toplantısı sabah 9’da Bağlı köyü piknik alanından yapılacak, yarışmacı brifingi de aynı yerde ve saat 9.30’da gerçekleştirilecek. Soğukpınar tırmanma yarışının antrenman çıkışları saat 10.30’da başlayıp, 12.30’da tamamlanacak. Yarışın startı saat 13.30’da verilirken, üç çıkış üzerinden yapılacak yarış saat 17.30’da sona erecek. Ödül töreni saat 18.30’da servis alanında yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

140418-sogukpinar-kayit

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top