‘Senna’ aşkına!

140415-kart-senna-maraton

Dokuz yıldır otomobil sporlarına destek veren ?Ayak Takımı?, bu sene de, efsane pilot Ayrton Senna’yı anmak için bir karting turnuvası düzenliyor. ?Ayrton Senna Anma Karting Maratonu? Aries Arena Hipodrom pistinde 1 Mayıs Perşembe günü organize edilecek. Turnuva, daha önce pist deneyimi olan lisanslı profesyonel gözetmenler tarafından yönetilecek.

Turnuvaya katılım 16 takım ile sınırlandırıldı. Turnuvada kullanılacak 16 araç, yarıştan bir gece önce bakıma alınacak ve araçlar en iyi şekilde organizasyona hazırlanacak. Turnuva, dayanıklılık (endurance) disiplininde düzenleniyor. 30 dakika sıralama turunun ardından, 3 saat hiç durmadan sürecek maratona 15 takım katılacak.

Turnuvaya 18 yaşını doldurmuş, otomobil sporlarını seven herkes katılabiliyor. Her takım; 1 takım direktörü ve en az 1 pilottan oluşuyor. Kurallar gereği en az 4 pit-stop yapılacağı ve yarışın uzunluğu nedeniyle, 4 sürücü ile turnuvaya katılması öneriliyor. Geçmiş senelerde çok çekişmeli mücadelelere sahne olan organizasyona şehir dışından da üç takım gelecek.

Son 70 haber

1 Yorum - “‘Senna’ aşkına!”

  1. Ralli Ajansı adına, sayın Aydın HOŞGÖR’e teşekkür ederiz.
    Otomobil sporlarının ülkemizde gelişmesinde rol alan tüm kahramanlara selamlarımızı sunarız.

Yoruma kapalı

Go To Top