Fatih’in Kara bahtı Ege’de nüksetti!

[metaslider id=18131]

Türkiye ralli Şampiyonası’nın açılış rallisi olan Ege’de ilk gün geçilen dört etabın 3’nde en iyi zamanları yapan Pegasus Racing’in başarılı pilotu Fatih Kara, ilk günü 3’ncü tamamladı! Rallinin ilk etabında spin atıp, en iyi zamanın yarım dakikadan fazla bir süre ardında kalan Fatih Kara – Güray Karacar ikilisi, günün diğer üç etabında da en iyi zamanları yapmalarına ve verdikleri zamanı üçer beşer saniye ile geri almalarına karşın, günü 3’ncü tamamlayabildiler.

İlk etapta yeni yağan yağmurun sabunlaştırdığı asfaltta spin attıktan sonra bir süre de stop eden aracını yeniden çalıştıramadığı için çok zaman kaybeden Fatih Kara, etap finişine geldiğinde en iyi zamanın yarım dakika ardında ve 6’ncılıkta kalmıştı. Kopilotu Güray Karacar, son Üç etaptaki performanslarına dikkat çekerek, rallinin ikinci gün yapılacak olan altı özel etabında da bunu koruyabilmeleri halinde sezona zaferle başlamalarının çok uzak bir ihtimal olmayacağını söyledi.

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından düzenlenen ve İzmir’in batısında kalan Seferiışıklar’daki klasik asfalt etaplarda koşulan Ege Rallisi için Bornova Forum AVM’nin otoparkında kurulan tak’tan ulusal, historic ve mahalli kategorilerde toplam 58 otomobil saat 13.30’dan itibaren start aldı. Ancak, mahalli yarışçılar program gereği ilk gün etaba çıkmadılar. Historic otomobiller ise ilk iki etaptan sonra İnciraltı’ndaki servis alanına geri döndüler. Sadece ulusal klasmanda yarışan 29 ekip, iki farkı etabı servis arası olmadan ikişer kez geçip, ilk günü tamamladılar.

Etapların bulunduğu Seferihisar’da bir gece önce yağan yağmurun serinliğinde ama öğleden sonra güneşin kendisini göstermesi ile ısınan bir İzmir gününde özellikle ilk özel etabın geçişi sırasında yeniden kendini gösteren yağmur, ‘kirli’ diye tanımlanan asfalt parkuru üstüne bir de kayganlaştırınca, bazı yarışçılar için işler bekledikleri gibi gitmedi. Bunların başında yer alan Fatih Kara attığı spinle kaybettiği yarım dakikayı geri almak için diğer üç etapta best yapmasına karşın, podyumun ancak 3’ncü basamağında yer alabildi. İlk etapta en iyi zamanı yapan Murat Bostancı, eski takım arkadaşı Yağız Avcı’nın 7,9 saniye önünde ilk günü lider tamamlarken, Fatih Kara da Avcı’nın 7.6 saniye ardından 3’ncü sırada yer alabildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top