İzmir Park’ta Loft rüzgarı esiyor..

Sıralamada 55'in altına inen Germili'nin ilk yarışta hedefi podyum

Sıralamada 55’in altına inen Germili’nin ilk yarışta hedefi podyum

Türkiye Pist Şampiyonası’nda sezonun ilk yarışı için atılan sıralama turları, sezonun hayli sıcak geçeceğini gösterdi. Pınarbaşı’ndaki İzmir Park’ta açık, sıcak ve rüzgarsız bir İzmir pazarında, maxi ve süper gruplarda 8’er olmak üzere 16 yarışçı pist sıralama düzeninde en uygun pozisyonu almak için kronometreye karşı yarıştılar!

Loft Oil T-Max takımın pilotu Ayhan Germirli, ‘yeni’ aracı BMW M3 ile ilk kez resmi bir sıralama turunda yer aldı. Aynı zamanda pist rekoru olan 53’lü tur zamanını kendine hedef olarak belirleyen Germirli, sıralamadaki ilk turunda 55’in altına indi ve 54.973 ile maxi grupta günün en iyi ikinci zamanına imzasını attı.

Ayhan Germirli, kendisi ile birlikte sıralama turu yapan diğer Porsche’larla tartı kuyruğuna girdiğinde, sıralama turu için piste çıkan son şampiyon Ümit Ülkü, Porsche’si ile 53.973’lük günün en iyi zamanını kaydetti ve pole pozisyonu Germirli’den devraldı. Sekiz otomobilin yer aldığı süper grupta BMW pilotları İbrahim Okyay ve Levent Kocabıyık starta ön sırayı paylaştılar. Hondalı Ahmet Mutlubaş ve Zafer Özgün ise ikinci ceplerde sıralandılar.

Türkiye Pist Şampiyonası’nda sezonun ilk yarış startı saat 13.30’da süper grup yarışıyla verilecek. Saat 14’te Maxi grup birinci yarışı, 14.30’da süper grup ikinci yarışı için startlar verilecek. Günün son yarışı için saat 15’te ve maxi grupta ikinci kez piste çıkılacak.

Tosfed Pist Kupası.. İzmir Park’ta dün (cumartesi) yapılan Tosfed Pist Kupası’nda K1’deki ilk yarışın podyumunda Egemen Çivicioğlu, Okan Tanrıverdi ve Mehmet Yeğen, İkinci yarışın podyumunu ise Okan tanrıverdi, Mehmet Yeğen ve Egemen Çivicioğlu paylaştılar. K2’de ilk yarışta Galip Atar, Osman Bilgin ve Cenk Burak Çelik, ikinci yarışta Engin Bilgiç, Cenk Burak Çelik ve Ogün Taşkın podyum yaptılar. K3’te de Zafer Özgün, Tamer Dağlı ve İsmet Toktaş ilk yarışın, Zafer Özgün, Eren Şahin ve Tamer Dağlı ikinci yarışın ilk üçünü paylaştılar. Tosfed Pist Kupası’nda K 1-2 ve K3’te ilk 3’e giren yarışçılara federasyonun para ödülleri dağıtıldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top