Safranbolu’da start öncesi Ufuk Bekdemir’e diferansiyel sürprizi

Ufuk Bekdemir, yarış öncesi diferansiyel şoku yaşadı

Ufuk Bekdemir, yarış öncesi diferansiyel şoku yaşadı

Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Safranbolu’da starta sayılı zaman kala, hazırlıklar tamamlanmak üzere. Yarışın ilk günü orman karakterli iki etabın bulunduğu Safranbolu’ya 30 km mesafedeki Çerçen köyü mezrasında kurulan servis alanında sabah saat 9.30’da başlayan idari ve teknik kontrollerden kayıt yaptıran 29 aracın tamamı geçti ve start listesine dahil oldular.

Ardından da, teknik kontrol sonrası yarışçılar günün iki etabı için keşif turuna çıktılar. Sert zeminli ve hızlı etaplarda ortalama süratin düşürülmesi için bazı kapılar yamaçlara takılırken, rakımlı bir inişle son bulan ikinci etap servis alanına yakınlığı nedeniyle seyir için Çerçen’e gelenlerin tercihi oluyor.

Safranbolu’ya 10 araçlık katılımla çoğunluğu oluşturan Ankara Offroad Kulübü, Başkan Muharrem Çelik ve yönetim kurulu üyeleri ile de tam kadro Safranbolu’ya geldiler. Andoff’lu yarışçılar, araçlarını taşıyan TIR’ı servis alanında karşılarken, eski Başkan Yardımcısı Himmet Şengül’ün Discovery’sinin ön sağ lastiği inik olarak TIR’dan indirilmesi ‘nazar’ olarak değerlendirildi.

Aslen Giresunlu olan ama yarışlara üyesi olduğu Andoff bayrağı altında katılan Ufuk Bekdemir ise keşif turları öncesi şok yaşadı. Mitsubishi’sinin arka diferansiyeli bilye dağıtan Bekdemir, sökülen diferansiyeli kaptığı gibi soluğu Safranbolu’daki oto sanayide aldı. Bir saat içerisinde onarılmış diferansiyel ile geri dönen ve aracını sorunsuz hale getirten Bekdemir, keşif yapamadığına üzülürken, organizasyonun çıkardığı iki numaralı bültenle keşif turlarının bir saat uzatılması üzerine rahat nefes aldı.

Hakem ve gözetmenlerin etapları transferi ile etaplardaki güvenlik bantlaması ve kapıların gecikmesi üzerine direktör keşif turlarını tamamlayamayan yarışçılar için süreyi bir saat uzattı. Ankaralı yarışçılardan Yunus Ayhan da keşiflerde ilk turu tamamladıktan sonra servis alanına geri döndüğünde tedirgindi. Ayhan, aracının debriyajında sorun olduğunu belirterek mekanikerine kontrol yaptırdı. Ayhan, daha sonra ikinci keşif geçişleri için etaplara yöneldi.

Safranbolu’da hava açık, güneşli ve sıcaklık 21 derece. Seramonik startı yapılmayan yarış saat 13’te ilk etap hakem noktasından verilecek startla başlayacak. İlk gün (bugün) iki orman etabı ikişer kez geçilerek ilk ayak tamamlanacak. İkinci gün (pazar) ise, Safranbolu’nun yüksek noktasındaki şehir ormanı yanındaki belediye arazisinde oluşturulan seyirci (kapılı) etaplarda mücadeleye kaldığı yerden devam edilecek. Yarış Pazar günü saat 16’da etapta düzenlenecek kupa töreni ile sona erecek.

Aydın Hoşgör | Safranbolu-Karabük

Yunus Ayhan, keşif turları sırasında debriyaj sorunu yaşadı

Yunus Ayhan, keşif turları sırasında debriyaj sorunu yaşadı

Ufuk Bekdemir süre uzatılınca keşfe çıkabildi

Ufuk Bekdemir süre uzatılınca keşfe çıkabildi

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top