Safranbolu’da ilk gün lideri Caner Akkafa

Caner Akkafa - Malik Akkafa

Caner Akkafa – Malik Akkafa

Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ikinci ayağı Safranbolu’da ilk gün, Caner-Malik Akkafa’nın liderliğinde tamamlandı. Yarışın ilk gününde koşulan dört etaptan ikisinde en iyi zamanları yapan, diğer iki etapta ise iki ve üçüncülük puanları toplayan Caner Akkafa, en yakın rakibinin 10 puan önünde ve toplamda 72 puanla ilk günü lider tamamladı. Safranbolu’da diğer iki etapta en iyi zamanları ise Yunus Ayhan ve Zeki Karaçaylı yaptılar.

Sezonun açılış yarışı olan İncek’te zafere uzanan ve liderliği ilk ele alan İsmail Ayhan, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Karabük’te yarış dışı kalmanın şokunu yaşadı. Geçen yıl da harartten kalan Ayhan, Karabük’te nükseden hararete bir kez daha yenik düştü. İlk gün sıfır puan çeken Ayhan, ikinci gün süperoffroad yapmayarak ta rakiplerini çok şaşırttı. Motor problemini vaktinde giderebilmede tereddüt yaşayan Ayhan, ikinci günde de istediği kadar puan alamayacağı hesabı ile ikinci ayakta parkura çıkmayarak seyirci olma kararı aldı!

İlk günü 49 puanla 4’ncü sırada tamamlayan Ufuk Bekdemir ise ikinci yarış sonrası liderliği devralmanın hesaplarını yapıyor. Andoff’un Giresunlu yarışçısı, antrenmanlar öncesi diferansiyel şoku yaşadığı Safranbolu’da ikinci ayakta da maksimum puan kazanmak için parkura çıkacağını söyledi. İlk günün dört etabından 34 puan çıkartan Ümit Güvendik te ‘1’ puan farkla Hüseyin Memi’nin ardından ilk günü 6’ncı sırada tamamladı ve ikinci günün kapılı etaplarında iddialı olacağını vurguladı.

Safranbolu’da ilk gün sonunda S1’de Sinop’lu Cevdet Bülent Durdu, S2’de İstanbullu Caner Akkafa, S3’te Zeki Karaçaylı, S4’te Hüseyin Memi birincilik puanlarını hanelerine yazdırdılar. Andofflu Serkan Sarıkaya, ‘sorunsuz’ başladığını düşündüğü ilk gün sonunda, son etaptan çıkardığı 7 puanla 16’ncı sırada yer aldı.

Andoff’un eski ikinci başkanı Himmet Şengül, Safranbolu etaplarında istediği performansını skora yansıtamadı. Şengül, son etapta takla atarak bir de şok yaşadı. Görevlilerce düzeltilen ancak çalışmakta geciken aracı ile servis alanına geri dönüp kapalı parka giren Şengül, şanssızlığını ikinci ayakta üzerinden atmayı deneyecek.

Günün bir diğer şanssız ismi de Adnan Ofluoğlu oldu. Cherokee’si ile ilk gün puan çıkaramadığı Safranbolu’da O da şansını ikinci ayakta yeniden deneyecek. Safranbolu’da ikinci ayak, seyirci (kapılı) etaplardan oluşuyor.

Aydın Hoşgör | Safranbolu-Karabük

[metaslider id=18084]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top