Spor ve siyaset

140311-logo-metin

Sanırım söylemeye gerek yok, ülkenin gündemi haliyle yerel seçimler ve sonuçları.

Sosyal medyaya şöyle bir göz ucuyla bakınca görülüyor ki, camiamızın gündeminde de yerel seçimler ve hala sayılmakta olan oylar var.

Oylar çalındı mı?

Seçimde hile var mı?

Sayımı devam eden oylar sürpriz yaratacak mı? Vs. Vs.

Ben spora siyasetin katiyen karıştırılmaması gerektiğine inanlardanım. Bana göre sporla siyasetin ilişkisi, mitinglerde şehrin futbol takımının atkısını takan parti liderlerinden öteye gitmemeli. Bir branşın ya da kulübün belli bir siyasi görüşle anılmasının spora ciddi zararlar getirebileceğine inanırım. O nedenle sporcuların ya da spor yöneticilerinin siyasetle yakın ilgisi mevzu bahis olunca temkinliyimdir.

Ancaaak. Bizim sporumuzun diğer branşlara göre özel bir durumu var… Özellikle pist harici branşların organizatörleri için. Ralli ve off road kulüpleri dün televizyona bir fazla kilitlendi emin olun. Heyecanımız herkese göre bir fazlaydı. Herkes gibi oy verdiğimiz başkan adaylarının oy oranlarını takip ettik. Ve bir fazlasını. Organizasyon yapacağımız il ve ilçelerin belediyelerini.

Seçimi o gözle izlemek bir garip heyecan katıyor işe… Ankara’nın oy oranı ne oldu diye bakarken, bir yandan acaba Çanakkale belediyesi değişir mi, değişirse Çanakkale Rallisi?nde sıkıntı olur mu (değişmedi) diye düşünmek…

Mesela ben refleks olarak sürekli Bolu’yu kontrol ediyordum seçim boyunca, bir yandan Çanakkale, bir yandan Antalya. Ve tabi ki Ankara.
Sadece illerle bitmiyor tabi iş, bir de yarışın geçeceği farklı ilçelerin aynı partiden olmasının avantajı durumu var. Sormayın gitsin, çok heyecanlı iş.

Siz belki izlerken dikkat bile etmediniz ilçelere, ama ben ilçe sonuçlarını internetten bulacağım diye akla karayı seçtim. Ve seçim bitti. Büyük oranda tüm sonuçlar belli. Bir çok organizatör bu sezon kimlerle çalışacağını biliyor. Ama ben bilmiyorum. Müsaadenizle tüm Türkiye’nin takip ettiği Ankara seçim heyecanına dönüyorum, bir fazla heyecanla…

Hepinize mutluluklar dilerim.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top