Ege’de ‘Efes Ralli Kupası’ doğuyor!

140320-efes-kupa-logo

Son iki yılda Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen ve bölgede otomobil sporlarına yeni bir ivme kazandırılmasına büyük katkısı olan Ege Kupası’nın üçüncü sezonda da devam edip etmeyeceği henüz belirsizliğini korurken, diğer taraftan Ege’de yeni bir kupa doğuyor.

Ege bölgesinin tarihi ve simgesel yöresinin adıyla Efes Ralli Kupası olarak tanımlanan organizasyonun en önemli özelliği, Tek bir kulübün değil, Ege bölgesindeki dört farklı kulübün birer yarışından puan getirilebilmesi ve kupanın organizatörlüğünün de İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Otomobil Sporları İl Tertip Komitesi tarafından üstlenilmesi.

Ülkemizde sadece İzmir’de kurulu bulunan ve bölgedeki otomobil sporları etkinliklerini düzenlemek amacını üstlenen komitede ise İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Ali Salbaş’ın başkanlığında, Tosfed İzmir Temsilcisi İsmail Erkal, İzmir Gözetmenler Kurulu Başkanı Birsen Akdil, İzmir Park pist sorumlusu Beliz Aktan ve Ege Asal Motorsport Marka Direktörü Enis Alpsoy görev alıyorlar.

Ege bölgesinde yapılan üç mahalli rallinin 2’şer, bir mahalli tırmanma yarışının ise 1 katsayı üzerinden puan vereceği Efes Ralli Kupası, 12-13 Nisan’da yapılacak olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın açılış yarışı Ege Rallisi’nin peşine takılan mahalli ralli ile başlayacak. Ardından, 21-22 Haziran’daki Batı Anadolu Motorsporları Kulübü’nün mahalli rallisi ve 27-28 Eylül’deki İzmir Otomobil Kulübü’nün Karşıyaka tırmanma yarışının ardından 25-26 Ekim’deki Aydın Otomobil Sporları Kulübü’nün Cumhuriyet Rallisi ile sona erecek.

Kategori 1-2-3’ün yanı sıra ve onlardan farklı olarak 0,75 katsayı ile puan alabilecek Süper kategoride araçların yarışabilecekleri Efes Ralli Kupası için, Ege ve İzmir rallileri için kayıt yaptıranlar ayrıca bir ücret ödemeden ve sadece ek bir form doldurarak katılabilecekler.

Aydın Hoşgör | Ralli ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top