Şahane Hafta Sonu (1)

140311-logo-metin

Tarihi netleştiğinden itibaren Rally 34’e gitmek için plan yapmaya çalışıyordum. Özel sektör malum, bir yere gitmemek için onlarca sebep çıkatır insanın önüne. Tam, ‘artık gidemem herhalde’ dediğim bir zamanda, federasyondan bir davet yazısı geldi. Bütün planlarım alt üst oldu ama bir yandan da sevinmedim değil hani.

Cumartesi Burhan Felek’te ralli organizatörü kulüplerine bir eğitim düzenledi, Tosfed. Yıllardır bir çok eğitime dahil olduk. Lise sınavı gibi olanından tutun, grup çalışmalı-olay üzerine eğilenlere kadar, türlü türlü eğitim ve türlü türlü sınava tabi tutulduk. Bu eğitimin bir versiyonuna Ankara’da offroad öncesi katılmıştım.

O eğitimde sporcular da vardı. Off road sporcuları ve yeni gelen süper off road uygulması da olunca benim açımdan pek verimli geçmemişti eğitim. Ama format güzeldi. Federasyon başkanı, genel sekreteri, sportif direktörü, ilgili yönetim kurulu üyesi karşınızda; sorduğunuz her soruya ilk elden cevap alma şansı, güzel format.

Ankara’da off road yarışmacıları ertesi gün başlayacak Türkiye Şampiyonasında ilk kez uygulanacak süper off road kuralıyla ilgili bir çok soru sorup cevabını alma şansı yakalamıştı. Kimi formattan ve uygulanış biçiminden hoşnut olmamış olsa da, herkes sorduğu sorulara doyurucu cevaplar aldılar. Biz üst düzey görevliler ise ‘sporcuların işi acil’ düşüncesiyle eğitim süresini fazla meşgul etmemeye özen gösterdik.

Bu Cumartesi biz bize bir gündü. Yalnız ralli kulüplerinin görevlileri olarak Burhan Felek?te idik. Kendi tabiriyle ‘eğitimin seslendirmeni ve toplantının moderatörü’  Sayın Banu Başeren eğitim sonrası, ikinci sefer olması nedeniyle, ‘umarım sıkılmamışsınızdır’ dedi. ?Hayır? dedim. Gerçekten de cevabım hayır, gerçekten sıkılmadım!

Yeni getirilen bu format pek ‘üst düzey’ yetiştirecek cinsten değil. Ama benim gibi ?üst düzeyleri? çok iyi yetiştirecek cinsten. Yıllar içerisinde yaşanan sorunlar ve şikayetler çok güzel incelenmiş, ve bir araya toplanıp müthiş bir kibarlıkla hepimizin yüzüne vuruluyor ve doğrusunun nasıl olması gerektiği anlatılıyor.

Bence harika bir format, yeni üst düzey görevliler yetiştirmek için de bir format geliştirilirse müthiş olur. Ama belki de sınırlı insan kaynağımızı geliştirmekle başlamak doğru fikirdir, ne de olsa federasyonun gelecek planlarına hakim değilim. Konuyu dağıtmayayım, federasyondan yazı geldi.

Cumartesi eğitim, oradan Şile’ye geçiş, orada sporculara eğitim, oradan Rally 34 startı, oradan hep birlikte akşam yemeği… Şahane hafta sonu kaçamağı gibi görünmüştü o an… Öyle de oldu hani. Şahane bir hafta sonuydu ama yazı çok uzadı. Bu yazıyı okunmayacak kadar uzatmak yerine, ikiye böleyim istiyorum. Malum anlatacak çok şey var Rally 34’le alakalı…

Yazıyı kapatmadan, Damla Şakir’e ve İsmet Şakir’e büyük geçmiş olsun diyorum. Umarım en kısa zamanda parkurlara neşe katmaya devam ederler. Ve yarışmanın Sayın Direktörü sevgili Vedat, çok güzeldi, ellerinize sağlık. Bana Perşembe?ye kadar müsade lütfen, ikinci bölümü ancak toparlarım.

Hepinize mutluluklar dilerim.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top