Teke’de nostalji!

image

İstanbul’da ralli heyecanı parkura taşındı. Dün, Şile Belediyesi önünden verilen seramonik startla başlayan Rally 34’te rekabet bu sabah parkura yansıdı. Meşhur Teke etabında yoğunlaşan yarış severler, sabahtan beri ara ara yağan ve zaman zaman çişeleyerek süren yağmurun kayganlaştırdığı asfaltın özellikle virajlarında yarışçıların bir çoğu zor anlar yaşadı, bazıları ise spin atmaktan kaçınamadılar.

140316-rally34-mbosBunlar arasında yer alan Murat Bostancı, S2000’i ile spinden sonra geldiği yönde kısa bir süre gidip aracını yeniden etap istikametine döndürdü ve bu anlarda kaybettiği zamanlara karşın etabı hem Open grupta ve hem de genelinde 7.32’lik zamanıyla tamamlayarak ilk best’e imzasını attı. İkinci etapta da en iyi zamanı yapan Bostancı, servise yarış lideri olarak geri döndü.

Rallinin ilk iki etabı sonunda ve kategorilerinde Gürkal Menderes (K1), Erdinç Yeşilyurt (K2), Hakan Ertarman (K3), Ali Gülan (K4), Erkan Yanıkoğlu (K5) ve Murat Bostancı (Open) lider durumda bulunuyorlar. Rally 34’de start alan 52 otomobilden 7’si etaplardan çıkamadılar. İlk etap, Fiesta’sı ile yoldan kopan Ferhat Tanrıbilir’in aracını kontrola macıyla kısa bir süre durduruldu. Fiesta’sı ile parkura çıkan Kemal Gamgam, etabın 4’ncü km’sinde bulunan Yeniköy’e ulaşamadan, Ferhat’ın da yoldan çıktığı virajdan yarışa veda etti. Yiğit Timur, Murat Güray ve İsmet Şakir de yarışta abandone olanlar arasında yer aldılar.

Rally 34’te Şile Limanı’ndaki servis alanında alınan ilk gün ortası servisinden sonra aynı etapların ikinci geçilişi ile devam edilecek. Kapalı ve yağışlı bir havaya karşın, ralli havası solumak üzere etaplara konuşlanan yarışseverler, ilk luptaki tempodan yana büyük keyif aldılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Vedat Diker - Erdal Oral

Vedat Diker – Erdal Oral

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top