Sezonun ilk zaferi, İsmail Ayhan’ın oldu..

[metaslider id=”17439″]

..
Offroad’da sezonun ilk zaferi, Ankaralı yarışçılardan İsmail Ayhan’ın oldu. Ankara Offroad ve Doğa Sporları Kulübü (Andoff) tarafından düzenlenen yarışın podyumu da Andofflu yarışçılar tarafından paylaşıldı. Başarılı bir organizasyonun ardından podyumda kulüp üyesi yarışçıların kupa kaldırması Andoff’ta keyifleri katmerledi. İncek’teki yarışın TEB otelindeki ödül töreninde ise, Andoff’ta yeniden Başkanlığı üstlenen Muharrem Çelik, şahsına karşı yapılan yoğun tezahürat karşısında duygulu anlar yaşadı.

Andoff’un yanı sıra Bolu, Sakarya, Sinop, İstanbul, Bursa, Zonguldak, Karabük, Fatsa, Vezirhan ve Mersin gibi çok farklı bölgelerin offroad kulüplerinin sporcu veya yönetici olarak katıldıkları ödül töreninde, sezonu 30 startla açan ve Ankaralı yarışseverlere keyifli bir mücadele izleten offroad sporu, yükselen yıldızını bir kez daha parlatttı! Açık, güneşli ama rüzgarlı bir pazar günü, Ankaralı offroad ve yarışseverlerin İncek’teki parkuru çevreleyen iki ana caddenin kenarlarına park ettikleri araçların sayısı, yarışa olan ilginin de bir göstergesi olarak öne çıktı.

Andoff’un başarılı yarışçılarından İsmail Ayhan, cumartesi günü koşulan ilk ayakta olduğu gibi, pazar günü dört etaptan oluşan ikinci ayakta da parkurdaki en hızlı isim oldu. Mitsubishi L200’ü ile ikinci günün dört etabında da en iyi zamanları yapan Ayhan, 80 tam puanla iki günlük toplam puanını 117’ye çıkardı ve en yakın rakibinin 28 puan önünde günün birincilik kupasının sahibi oldu.

Aslen Giresunlu ama Andoff üyesi olan Ufuk Bekdemir ise, Mitsubishi Pajero’su ile ilk gün ilk etabı kazanarak dikkat çektiği yarışta ilk günü 2’nci tamamladı, ikinci günde de 2 etapta 3, diğer iki etapta ise 4’ncülük puanları ile ikinci ayağı ve aynı zamanda yarışın genel klasmanını 2’nci sırada bitirerek sezona hızlı başladı.

Yine aslen Mersinli olmasına karşın Andoff üyesi olan diğer bir yarışçı, İsa Ataman da, Mitsubishi L200’ü ile ve sadece 3 puan farkla 3’ncülük kupasını Mersin’e götürdü. Sondan bir önceki etapta teker kırıp puan alamamasına karşın Zeki Karaçaylı toplamda 60 puanla sezonun ilk rallisini 4’ncü sırada tamamladı.

Toplam 30 aracın start aldığı yarışta, bu sezon ilk kez süper offroad kuralı uygulandı ve ilk etaptan itibaren mekanik arızalar nedeniyle parkurda kalan ve resque yardımı ile servis alanına çekilen araçlar, mekanikerler tarafından onarıldıktan sonra ve geç kaldıkları her etap için +5 dakika ceza alarak yeniden parkura geri döndüler.

Sezonun ilk yarışının en şanssız yarışçısı, hiç şüphesiz, önceki yılın şampiyonu İstanbullu yarışçı Caner Akkafa oldu. S2 Suzuki’si ile ilk gün direksiyon problemi yaşayan ve günü 9’ncu sırada tamamlayan Akkafa, ikinci günkü performansı ile podyuma kadar yükseldi ancak son etapta sağ tekerini kırıp yarış dışı kalarak büyük hayal kırıklığı yaşadı. Son etapta süper offroad uygulanmadığı için, kapalı parka da giremeyen Akkafa, yarıştan ihraç sayıldı ve iki günlük mücadelesinin karşılığında sezonun ilk mücadelesinden puansız ayrıldı.

Ankaralı yarışçılardan Ümit Güvendik ise, süper offroad kuralının en şanslı isimlerindendi; ilk gün süspansiyon sorunu yaşadı ve ilk etaptan puansız ayrıldı. Süper offroad ile parkura teker bastığı ikinci gün, kuralın uygulaması gereği parkura S1’lerden önce çıkan Güvendik, son iki etapta topladığı 26 puanla ve İrfan Özdemir’in sadece 1 puan arkasından sezonun ilk yarışını 8’nci sırada tamamladı.

Andoff’un eski 2’nci başkanı Himmet Şengül, yeni aracının şanzıman sorunu nedeniyle eski göz ağrısı Land Rover ile start aldığı yarışta ilk günü puansız kapattı ancak ikinci gün son etaplarda daha başarılı bir performans sergiledi ve son etaptaki 5’nciliği ile toplamda 20 puana ulaşarak yarışı 11’nci sırada bitirdi. İlk gün çamura saplanıp resque isteyen ve süper offroadla geri dönenler arasında yer alan Yunus Ayhan, son iki etaptan puan çıkaramadı ve 18 puanla 12’nci oldu.

Andoff’un eski yöneticilerinden Serkan Sarıkaya da sorunlarla dolu bir hazırlık dönemi ve ilk gün mücelesinden sonra, ikinci güne sorunsuz ve mutlu başladı ancak etapta bir kayaya vurup direksiyon sorunu yaşayınca ‘bitirmeye’ gittiği yarıştan ancak 4 puan çıkardı! Sezonun ilk ulusal yarışında S1’de Grand Vitara ile Yalçın Ali Ocak, S2’de Suzuki Vitara ile İrfan Özdemir, S3’te Mitsubishi L200’ü ile İsmail Ayhan, S4’te Jeep ile Yusuf Zafer Ertuğrul birinci oldular.

Ralli merkezi olarak işlev gören TEB otelindeki ödül töreninde genel klasmanda ve sınıflarda podyum yapan yarışçılar, takım arkadaşları ve finiş görememesine karşın törene katılan diğer bazı yarışçıların da alkışları altında, iki günlük mücadelelerinin karşılığı olan kupalarını aldılar. Sezonun ikinci yarışı olarak üç hafta sonra Karabük Safranbolu’da yapılacak yarışta yeniden görüşme dilekleri ile, yorgun ama mutlu ekipler şehirlerine geri dönmek üzere yollara düştüler.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Andoff Offroad yarışı ile ilgili fotoğraflar ve videolar, ilerleyen saatlerde ajansta yayınlanacak. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın!

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top