Rakipten ‘şanzıman’ desteği..

Zager Altınışık-Adnan Ofluoğlu-Buthan Yiğit-Ahmet Yurtseven

Zager Altınışık-Adnan Ofluoğlu-Buthan Yiğit-Ahmet Yurtseven

Ankara Offroad Yarışı’nda ilk kez uygulanan ‘Süper Offroad’ kuralı, iki günlük yarışın ilk gününde mekanik sorun yaşayan veya çamura saplanıp resque yardımı aldıkları için etaptan veya ilk günden diskalifiye olan yarışçılar için can simidi oldu. Klasmanda iddialarını kaybetseler de, onca hazırlık sonrası gelinen parkurda yaşadıkları sorun nedeniyle heyecanları yarım kalan, adrenalini doyasıya yaşayamayan yarışçılar, süper offroad kuralını işleterek bir sonraki etapta veya ertesi gün yeniden parkura geri dönme şansını kullandılar.

İstanbullu yarışçı Adnan Ofluoğlu da bunlardan biriydi. İlk gün, etabın ilk geçilişinde çamurlu bölgeden kontrolsüz zıplama sonrası yere indiğinde Cherokee’sinin arka süspansiyonları ama asıl önemlisi arazi şanzımanının mili kırıldı. Resque tarafından servis alanına çekilen Cherokee’sinde kırılan parçaların bir çoğunu Şaşmaz oto sanayiden edinilen yedek parçaların takviyesi ile onarmalarına karşın, arazi şanzımanı için bir çözüm üretilemedi.

İşte bu noktada Adnan Ofluoğlu’na bir destek te rakibi Burhan Yiğit’ten geldi. Benzer bir Cherokee ile yarışan Yiğit, servisindeki yedek arazi şanzımanını kullanması için Ofluoğlu’na verdi. Şanzımanın ve süspansiyonların aracı monte edilmesi için ise, başta Adnan Ofluoğlu olmak üzere, mekanik ekibi servis alanında yoğun bir çalışma sergilediler.

Cherokee yeniden yarışa hazır hale geldiğinde saatler sabaha karşı 4’ü gösteriyordu. Ofluoğlu ve ekibi birkaç saatliğine de olsa dinlenmek üzee otellerine gittiler ama sabah saat 9’da yeniden servis alanındaydılar. Yeniden yarışabilir oldukları için Adnan Ofluoğlu ve ekibinin yorgunluklarına karşın yüzleri gülmekteydi. Konu hakkında konuşurken de Ofluoğlu, rakibi Yiğit’in desteğini her fırsatta dile getirdi, teşekkür etti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top