İncek’te motor sesleri

Caner Akkafa ilk gün direksiyon sorunu yaşadı

Caner Akkafa ilk gün direksiyon sorunu yaşadı

Sezonun açılış randevusu olan Ankara offroad yarışında ilk gün İsmail Ayhan’ın liderliğinde sona erdi. Ankara Offroad ve Doğa Sporları Kulübü (Andoff) tarafından İncek parkurunda düzenlenen yarış saat 14’te verilen startla başladı. Tek etabın iki kez geçildiği ilk gün sonunda 37 puana ulaşan Ayhan’ın 4 puan ardından Ufuk Bekdemir 2’nci, 1 puan farkla da Zeki Karaçaylı 3’ncü sırada finiş görerek ilk günü podyumda kapadılar. Mitsubishi L200 ile İsmail Ayhan S3’te, Jeep ile Yusuf Zafer Ertuğrul S4’te, Suzuki ile Engin Başkurt S1’de, Suzuki Vitara ile Caner Akkafa ise S2’de ilk günü lideri olarak tamamladılar.

Sabah idari ve teknik kontrol ile başlayan program, iki farklı etabın antrenmanları ile sürdürüldü. Saat 12.50’deki brifingin ardından start zamanı beklenildi. Açık, güneşli ama sert rüzgarlı bir havada, Ankaralı yarış ve offroad severler şehir merkezine bir saaten az mesafede bulunan İncek parkurunda yerlerini alarak sezonun ilk yarışında Ankara, İstanbul, Bursa, Zonguldak, Sinop, Bolu ve Düzce’den katılan 30 ekibin kıran kırana ama çok keyifli mücadelesini yakından izleme fırsatı buldular.

Andoff’un kusursuz organizasyonu ve misafirperverliğinin öne çıktığı sezonun ilk yarışında ilk gün ilk etabın en iyi zamanı Andoff üyesi Giresunlu yarışçı Ufuk Bekdemir’den geldi. Etap sonunda 20 puanı toplayan Bekdemir’in ardından 17 puanla diğer bir Andoff iyesi Ankaralı yarışçı İsmail Ayhan 2’nci, Zeki Karaçaylı ise 17 puanla 3’ncü olarak gün ortası servisine avantajlı döndüler. Günün tek etabının ikinci ve son geçilişinde ise İsmail Ayhan zirveyi ele beçirdi, Zeki Karaçaylı 2’nci, Ufuk Bekdemir ise 3’ncü oldular.

Yarışın iddialı isimlerinden önceki yılın şampiyonu Caner Akkafa, Suzuki’sinde direksiyon sorunu yaşadı. İlk gün sonunda 11 yarışçı mekanik problemler yaşıyarak günü puansız kapadılar, ancak biri hariç diğerleri süper offroad kuralı ile ikinci gün yeniden parkura çıkmak istediklerini beyan ettiler. Cherokee’sinin kırılan parçalarının yedeği olmadığı için İstanbullu Adnan Ofluoğlu ikinci gün yarışmak için süper offroad başvurusu yapmadı.

Ümit Güvendik süspansiyon sorunu yaşadı, Adnan Ofluoğlu arka süspansiyonları ve arazi diferansiyeli milini kırdı. Etabın çamur zeminli kısa bir bölümü birçok yarışçı için kabusa dönüştü. İşin ilginç olan tarafı çamurlu bölümde ‘kapı’ olmamasına karşın pek çok yarışçının kapı atlama endişesi ile bu bölümü geçmek adına zorlamaları hem çamuru daha da katmerledi ve hem de bir çoğunu resque talep ederek etaptan ihraç edilmesine neden oldu.

Yarışa sadece bir hafta da hazırladığı yeni Mitsubishi’si ile Andoff üyesi Ankaralı yarışçı Yunus Aynan da çamura takılan isimler arasında yer aldı. İlk gün sonunda 11 yarışçı mekanik problemler yaşıyarak günü puansız kapadılar, ancak biri hariç diğerleri süper offroad kuralı ile ikinci gün yeniden parkura çıkmak istediklerini beyan ettiler. Ankara Andoff Offroad Yarışı’nda ikinci gün toplam dört etap daha geçilecek. İlk gün iki kez geçilen etap ikinci gün bir kez, farklı bir etap ise üç kez geçilerek yarış tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Ufuk Bekdemir ilk günü ikinci sırada tamamladı

Ufuk Bekdemir ilk günü ikinci sırada tamamladı

Adnan Ofluoğlu süspansiyon kırdı ve kaldı..

Adnan Ofluoğlu süspansiyon kırdı ve kaldı..

Serkan Sarıkaya ilk gün puan alamadı..

Serkan Sarıkaya ilk gün puan alamadı..

Yunus Ayhan ilk etapta çamura saplandı, günü 14'ncü bitirdi

Yunus Ayhan ilk etapta çamura saplandı, günü 14’ncü bitirdi

Himmet Şengül bobin problemi yaşadığı ilk gün puan alamadı

Himmet Şengül bobin problemi yaşadığı ilk gün puan alamadı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top