Bir tv dizisinden öğrendiklerim…

LOGO-NHIZIR-25024 Ocak cuma akşamı evdeydim.
20 yıl önce, ilk programımı Ali Kırca ile yaptığım atv’yi izliyorum.
“Ben onu çok sevdim” final yapacaktı…
Gerçi, sonu belliydi dizinin ama…
Bir umut işte…
Yassıada’da gelişen olaylar.
İmralı ile son bulmuştu.
Göz yaşları içinde acı sonun tecelli edişini bir kez daha izledim…
Bir kez daha kahroldum…
Mesnetsiz suçlamalar, bağnazlık, cahillik bir can daha almıştı.
Dizinin etkisinde kalmamam mümkün değildi…
Beraber sabahladık…
Hafta sonu dizinin ratinglerine baktım.
Orada da kaldım…
Maalesef ve maalesef, dizi diplerdeydi…
Yâni izlenme oranı bir hâyli düşüktü…
Benim sevgili ülkem, tarihini, gerçekleri, yaşananları öğrenmek yerine..
Otelleri, kulüpleri, kahvehaneleri tercih etmişti anlaşılan…
Ya da, sakal tıraşı olmaktan zevk almayan, bol bol silah çeken..
Siyah cipli dizileri tercih etmişti…
Oğlum Nuri…
Gerçeği gör.
Ülke tarihini sevmeyen bu toplum;
Senin 5 yıl emek verdiğin “Türk Yarış Tarihi”ni ne yapsın?..
Uyan ve…
Kaldırıp çöpe at.
Kurtul.

Son 70 haber

6 Yorum - “Bir tv dizisinden öğrendiklerim…”

  1. dede sen evde aşk dizileri izle bu dahaiyi kime ne tarihten marihten

  2. Nurican Hızır

    Evlâdım… Sen okuduğunu da anlayamamışsın… Ben aşk dizisinden bahsetmiyorum, yakın tarihimizde Başbakanlık yapmış Adnan Menderes’in yaşamından ve sonundan bahsediyorum. Ama, anlayana, izleyene…

  3. hop biri benim nicle size takılmış.
    Şimdi kızsammı gülsemmi bilemedim.
    Burdan çıkan sonuç galiba size kızan herkes benim son çıkışlarımdan ötürü benim ismimle size sarmakta,
    Ama bir diğer sonuşta aynı uslupla sizin cevap yetiştirmeniz de yazılanlara çok içerlediğiniz.
    Ama hazır bir vesileyle yazdım, o çok dillendirdiğiniz yarış tarihini türk sporuna hediye için değil size sponsor olan firmanın totosunu kaldırmak için yazdığınızı anlamak pek zor olmasa gerek, Orda genel anlamda bir türk ralli tarihinden çok sanki bir takımın tarihi gibi geldi bana, e şimdi biz sporseverlere ve yarışmacılara kızacağınıza gidip o firmaya bu yazdıklarınızın reklamını çok iyi yapamadığı için kızın , bir çok insanı bırakın şu tarihten her boo..tan haberi olan google’ un bile haberi yok. Üstelik koskoca Andan Menderesin yaşamını bile kendi tarihine bağladınızya ne diyeyim size , ölü bir liderden bile nemalanmak nasıl bir ruh halidir, evet bir çabanızı takdir ediyoruz ama illede şu tarihi o kadar önemsiyorsanız o dönemde size o sözde türk ralli tarihini yazdıran firmadan rica edin , bunu kitap haline getirip her kulübe 5-10 adet gönderinde şu arkadaşlarımız Türk ralli tarihini olmasa bile bu tarihin içindeki büyük destekçi firmanın başarı veya katkılarından haberdar olsun . :)

  4. Ayrıca bu kadar önemli ve değerli gördüğün bir eseri.
    http://marlborored.tr.gg/2-.–1965_1975-d.oe.nemi.htm
    gibi amatörce hazırlanmış bir sitede.
    Marlboro kızlarının kıçlarının arasına sıkıştırmış olmanız, ki (sporla sigara reklamını bütünleştirmeniz çok daha vahim o ayrı bir konu) bu işe ve Türk Yarış Tarihine gösterdiğiniz saygı ve önemi göstermektedir. Açıkçası kendi eserinize kendiniz saygı göstermemişken başkalarından saygı beklemektesiniz. Önce eserinizi ki başlığı spor olan bir eseri değer görmesini istiyorsanız daha ciddi saygın bir şekilde sunup sigara reklamlarının içinde aşağılanmasından kurtarınız ki saygı gorsun. Kusura bakmayın eserden çok manken popo… olan bir sitede bunu sunarsanız üstelik isminizle yada sporla ilgili bir url değilde marlborored diye bir sigara ismiyle başlayan url ile bu eseri takdim ederseniz. Biraz ağır olacak ama ne kadar emek verirseniz verin kendi kendinize o kadar çaba sarf ettiğiniz bu eseri sitedeki kı… kadar değer göremezsiniz. Dost acı söyler önce sizin eserinize saygı göstermeniz gerekmektedir.

  5. Türk yarış tarihinin 10-30 yılları Marlboro reklamlarıyla gelip geçmiş ne tuhaf . Yani koca Türk yarış tarihinin 20 yılında üzerinde marlboro tasması bulunan köpekten ,motorsiklete, çikolatadan şapkaya herşeyin bir sigara dönemi olduğu koskoca 20 yıl geçmiş size göre,Kusura bakmayın bu parayı veren tarihi yazar olmuş biraz biz Türk Yarış Tarihini değil Yarış camiasında Malboronun tarihini yazıp biz yarış severlere Türk Yarış Tarihi diye kakalamaya çalışıyorsunuz.Yaptığınız bir firmanın Türk Yarış Tarihi adı arkasına sığınıp sigara ve türevlerinin gayri dolanbaçlı reklamı olmuş,kimse bunu yemez bence sizde artık bildiğiniz bu gerçekte israra devam etmeyiniz. Açık ve net.

  6. Nurican Hızır

    Baskı, balata, debriyajı değiştir… Kavrama güçlüğü yaşıyorsun.

Yoruma kapalı

Go To Top