Dakar ‘mola’ aldı!

140113-dakar-palante

2014 Dakar Rallisi’nde motosiklette Alain Duclos, otomobilde Stephane Peterhansel, kamyonda Pieter Versluis ve quad kategorisinde Rafal Sonik 6?ncı günün galibi olmayı başardılar. Dakar Rallisi’nde 7?ncü gün yarışçılar için dinlenme günü olacak. Zorlu geçen ilk haftadan herkes yeniden konsantre olmak için dinlenmeye çalışacak.

Bu arada, motosiklet kategorisinde yarışan Belçikalı Eric Palante beşinci etapta hayatını kaybetti. Kaza yapanlar ve yarışı terk edenlerin dışında herkesin finişe geldiği günde Palante’ye ulaşamayanlar için organizasyon Chilecito’dan San Miguel de Tucuman’a giden parkurda arama yaptı. Bunun sonucunda yarışın 143. kilometresinde hayata gözlerini kapayan Belçikalı sporcuya ulaşıldı.

Palante’nin ölüm nedeni polis tarafından araştırılıyor. Bu trajik haber, tarihi kayıplarla dolu olan Dakar’ı bir kez daha sarstı. Organizatörler, bu haberin Dakar ailesini çok üzdüğünü belirtirken, Eric Palante’nin ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerini iletti.  Dakar’daki bu kara cuma günü, yarışı izleyen iki kişinin vefat haberiyle birlikte daha da sarsıcı bir etki yaptı.

Polis, yarışı takip eden iki seyircinin zorlu parkurda arabalarının ters dönmesi sonucu hayatlarını kaybettiğini açıkladı. İkilinin kimlikleri ise daha sonra doğrulandı. Vefat eden isimlerden birinin 19 yaşındaki Ignacio Mina olduğu ve Dakar Rallisi’nde bir derginin muhabirliğini yaptığı, diğerinin ise 51 yaşında bir motor sporları hayranı Daniel Eduardo Ambrosio olduğu açıklandı.

Dakar Rallisi’nin tarihi ölümlerle, trajik vedalarla dolu. Eric Palante yarışın tarihinde vefat eden 27?nci sporcu oldu. Seyirciler ve gazetecilerle birlikte 1978’den beri 50’nin üzerinde ismin yarış sırasında hayatını kaybettiği belirtiliyor. (Kaynak; Redbull)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top