Polo WRC ‘upgrade’ edildi

140109-vw-polowrc1

Son şampiyon, şimdi daha da iyi! 2014 WRC için gözden geçirilen Polo R WRC yeni sezon için hazır hale getirildi. Sezonun açılış rallisi olan Monte Carlo öncesi Volkswagen, dünya şampiyonu arabasına detaylı iyileştirmeler yaptı. 315 hp WRC, dinamik bir görünüm, teknik iyileştirmeler ve gri – mavi çizgileri ile daha çarpıcı yeni tasarımıyla görüntülendi. İlk izlenim, bu ??Polo R WRC daha dinamik! Wolfsburg üretimi dört tekerden çekişli bu araç, 2013?te 3 Dünya Şampiyonluğu ve 13 ralliden 10?unda zafer kazanmıştı.

140109-vw-polowrc2Motorsport Direktörü Jost Capito ?motor sporlarında ileriye gitmezsek, geriye gideriz? dedi. Capito, teknik bir geliştirme söz konusu olduğunda ?tek bir saniye bile izin yapmayı göze alamayız. 2013 yılında bazı başarılar kazandık, ancak biz kesinlikle bu başarıların üzerine yatmıyoruz. 2014 sezonu için de yeni bir WRC homologasyonu için anlaştık. 12 Ay öncesine göre, bugünkü Polo R WRC bir çok açıdan daha da geliştirildi. Rakiplerimizle güçlü rekabet edecek saviyedeyiz? diye konuştu.

Mühendisler için öncelik arabanın istikrarı geliştirmek için oldu. Volkswagen on-board elektronik için yeni bir yazılım sürümü yükledi. Yanı sıra, performans olarak geçen sezon en büyük artı Polo R WRC?nin güvenilirliği oldu. Yine geçtiğimiz sezon Polo?lar herhangi bir motor arızası çıkarmadılar,  sadece elektronik bir teknik arıza çıkardı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top