Ankara’da ‘üç’ 2’nci var!

131201-off-andoff-iayhan3

Ankara Offroad Yarışı’nda klasman kesinleşti; İsmail Ayhan’ın birinciliği değişmedi, fakat itirazlar sonucu yeniden yapılan değerlendirmeler sonucunda toplamda 84’er puana ulaşan üç ekip ikinci ilan edildi! Ankara’da kesinleşen klasmana göre, yarışı 2’ni bitiren ekipler arasında yer alan istanbullu yarışçı İlyas Sönmez, sezonu Türkiye Offroad Şampiyonu olarak tamamladı.

Ankara Offroad ve Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen sezonun altıncı ve son yarışında geçici neticelere itiraz yapıldı. Kapı atlama veya devirme sonucu adlarına zaman cezaları yazılan yarışçılar, soluğu komiserlerin karşısında aldı. İtiraz eden yarışçılardan İlyas Sönmez’in kapı atladığı bilgileri, föylerin incelenmesi ve hakem danışması sonrası düzeltildi ve puanı 84’e çıkan Sönmez, bir puan farkla şampiyonluğu kazandı. yine kapı atladığı ileri sürülen Himmet Şengül’ün de bir kapı notu düzeltildi ve O’nun da puanı 84’e çıkarıldı. Geçici klasmanda 2’nci olarak ilan edilen Engin Bozkurt’un da puanı 84 olarak ilan edilince, yarışta üç adet 2’nci ortaya çıktı!

Yarışı tamamlayan 11 ekip içerisinde derece yapanlara kupaları, kulübün lokalinde düzenlenen bir törenle verildi. İlk ayak sonrası kapalı parkta aracına müdehale ettiği gerekçesi ile İlayda-Mehmet Hanci ikilisi için de yarıştan ihraç kararı çıktı. Baba-kız Hancı’lar karar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedikleri gibi, görevlilere yaptıkları itirazlardan da sonuç alamadılar ve Samsun’a kupasız ve de derecesiz döndüler. Rallinin diğer detay haber, yarışmacı yorumları, fotoğraflar ve videolar, yarın (pazartesi) yayında olacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top