Taslak kurallar ‘yayında’..

TOSFED-LOGO

Federasyon, 2014 taslak kurallarını resmi sitesinden açıkladı. Ulusal Pist, Ralli, Tırmanma, Offroad, Histroric Rally, Tosfed Ralli Kupası, Tosfed Pist Kupası, Tosfed Baja Kupası ve Tosfed Trial Kupası kuralları ?sportif? başlığı altında yer alan ulusal kurallar altında 13 Ocak 2014 tarihine kadar yayında olacak. Organizatör kulüpler ile sporcu ve takımlar bu tarihe kadar öneri ve düşüncelerini Tosfed?e iletebilecekler. 13 Ocak tarihinde kesinlik kazanacak olan takvim ve kurallar, 24 Ocak günü düzenlenecek olan Şampiyonlar Gecesinde basılı olarak dağıtılacak.

Açıklanan taslak kurallar kitabının ?5.2?nci maddesine göre, Türkiye Ralli Şampiyonasına puan getirilebilecek rallilerin puan katsayıları 2014 sezonu için şöyle; Boğaziçi Rallisi 1.4 katsayı; Ege, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul ve Yeşil Bursa Rallisi 1?er katsayı; geçen sezon en düşük puanı alan Hitit Rallisi ise 0,8 katsayı. Ayrıca, ?ASN onaylı opsiyonel ralli? tanımlaması ile ?1? katsayılık bir yarış takvimde bulunuyor.

Yarışmacılar şampiyonaya ve birinciliklere azami bir adet ralliden ilave puan getirebilecekler, ancak ?katılacak ralli adedi? olarak herhangi bir sınır yok. Türkiye Ralli Şampiyonası genel klasmanı, sınıf birincilikleri, iki çeker kupası için ise ilave puan getirilebilecek rallilerin katsayıları; WRC 2, ERC (4) 1.4, (3) 1.2, (2) 1.1, KKTC ise 0.9 ve MERC 0.8 katsayı eklinde.

Dünya Ralli Şampiyonası?nın herhangi bir ayağına katılan yarışmacılar, rallinin genel klasmanında ilk on beş (15) içerisine girmeleri durumunda, 2 katsayı ile bu pozisyonlarının Türkiye Ralli Şampiyonası?ndaki eşdeğeri kadar puan alacaklar. Dünya Ralli Şampiyonası yarışmalarına WRC otomobiller ile katılmak serbest.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top