WRC’de ‘standartlaştırma’ hareketleri

131213-wrc-polo

FIA?nın 2014 WRC sezonu için getirdiği yeni düzenlemeler sezonu daha da renkli kılacak gibi görünüyor. Ancak, bu değişikliklerin uygulaması 6-9 Mart tarihindeki Meksika Rallisi?nden itibaren geçerli olacak.

Yeni sezonda ralli öncesinde sıralama turları olmayacak. Bunun yerine, ilk asfalt ve toprak rallide mevcut sürücülerin şampiyona sıralaması ile başlanacak. Rallinin ikinci ve üçüncü gününde, kategori P1 ve P2 sürücüleri tersten start alacaklar. Yarış dışı kalıp ta Rally 2 kuralı ile ertesi gün yeniden parkura dönecekler ise P1 ve P2?lerin arkasından start alabilecekler.

WRC?lerin tümünde standart yarışma programları geçerli olacak. Seramonik startlar Perşembe günleri verilecek ve son özel etap mutlaka Pazar günü ve yaklaşık saat 12 gibi yapılacak. Son bölümde her zaman ve en az on kilometrelik bir ?güç? etabı olacak.

Yarış sırasında araçların daha iyi tanımlanması için, ?farklı kategoriler? anlamına gelen renkli bir etiket kullanılacak. WRC, WRC2 ve WRC3 kategoride tüm araçların ön camlarına bu etiketler yapıştırılacak. Farklı kategoriler için kullanılacak renkler henüz belirtilmedi.

Ayrıca otomobillerin kategorilerine sembolik isimler verilecek. WRC?ler RC1 kategorisi ile başlayacak ve diğer kategoriler RC2, RC3, RC4 ve RC5 olarak sıralanacak. Takımlar, artık tüm sezon içerisinde sürücülerini seçebilecek. Ancak, fabrika takımları en az 10 yarışta kayıt yaptırmak zorunda olacaklar.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top