İstanbul’da ‘kar’ ve 28 kayıt var!

Uğur Soylu - Emir Şahin (Evo9)

Uğur Soylu – Emir Şahin (Evo9) / Fotoğraf: Ralli Ajansı

Pazar günü yapılacak olan İstanbul Rallisi?nin startına sayılı saatler kala, İstanbul ve bölge üzerinde etkili olan soğuk hava ve yoğun kar yağışı beklentisi yarışçıları tedirgin ediyor. Toprak karakterli üç farklı özel etapta koşulacak olan rallide yarış günü havanın yağışsız olması beklenirken, önceki günler için yapılan yoğun yağış öngörüsünün gerçekleşmesi halinde etapların ağırlaşacak olması bu tedirginliğin ana nedeni.

Ancak yarışma direktörü Cenap Ergün, Ralli Ajansı?nın konu ile ilgili sorularını yanıtlarken, iki gündür etaplarda çalışma yaptıklarını, grayderle sorunlu yerlere dolgu çalışması gerçekleştirdiklerini ve etaplarda herhangi bir sorun yaşanmasını beklemediklerini söyledi. Ergün, bugün ve yarın sulu kar, Cuma güün ise kar yağışının bölgede etkili olacağını, hafta sonu ise yağış beklemediklerini belirterek, çok aşırı bir kar yağışı olması ve parkur üzerinde kalması hali dışında bir sorun yaşanmasını beklemediklerini sözlerine ekledi.

Ulusal ve historic?te 28 kayıt!.. Diğer taraftan, yarışın ulusal ve historic kayıtları dün akşam itibariyle kapandı. Direktör Ergün, ulusal ve historic?te toplam 28 ekibin kayıt yaptırdığını ve listenin onay için federasyona gönderildiğini, bu akşam (Salı) saat 20 itibariyle kayıt listesinin kamuya açıklanacağını açıkladı. Yarışın Tosfed Kupası kayıtları ise yarın akşam (Çarşamba) kapanacak. Kupa için haberin yazıldığı saat itibariyle sadece 4 kayıt olmasına karşın, bu rakamın 25?e ulaşmasını beklediklerini ifade eden Direktör Cenap Ergün, toplamda 50?nin üzerinde bir araca start vermeyi umduklarını söyledi.

131210-ist-itienary

131210-ist-map

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top