Skoda’da ‘roller’ değişti!

110511_irc_korsika_skoda

Skoda fabrika takımı yeni sezonla ilgili planlarını açıkladı. Takım, hem 2015 sezonu için Fabia cadde otomobili tabanlı yeni nesil otomobili geliştirmeyi sürdürecek ve hem de ERC ve APRC’de şampiyonluk kovalayacak. Takımın Finli pilotu Esapekka Lappi Fabia Super 2000 ile 2014 yılında ERC’de ünvan peşinde olurken, 2013 Avrupa Ralli şampiyonu Çek rallici Jan Kopecky’nin hedefi ise bu kez Asya Pasifik Ralli Şampiyonası’nda yeni bir başarı yakalamak! Skoda Almanya destekli Sepp Wiegand da ERC’de ikinci Fabia S2000 ile Lappi’yi destekleyecek.

Diğer taraftan, R5 projesine önemli bir destek verecek olan Skoda’nın rakipleri arasında 208 T16S ile Peugeot Rally Academy Kevin Abbring ve Craig Breen, önümüzdeki yıl DS3 R5’i parkura çıkaracak olan Citroen ve Ford Fiesta R5 ile M-Sport bulunuyor. Skoda Teknik Geliştirme Yönetim Kurulu üyesi Dr Frank Welsch, “Birçok uluslararası başarıları sayesinde, Fabia Super 2000, geçtiğimiz sezon boyunca bizim başarı abidemiz oldu. Bize düşen şimdi bunu sürdürmek. R5 için, Skoda Fabia temelli yeni bir yarış arabası geliştirmek için çalışıyoruz” dedi.

Skoda Motorsport Direktörü Michal Hrabánek de, “Yeni R5, FIA yönetmeliklerine uygun olarak, 1.6 litre turbo motor ile donatılacak. Bugünün doğal emişli ve iki litrelik benzinli motoru ile karşılaştırıldığında bu büyük bir değişim. R5 kategorisinde de en az Süper 2000 kadar başarılı olmak istiyoruz. Bu şekilde uluslararası şampiyonalarda başarıyla rekabet etmek ve müşteri programlarını sürdürülebilir hale getirmek hedefimiz. R5’te rekabete dahil olmak, Skoda için mantıklı bir adım” dedi.

Hrabánek 2014 yılı için programlarını ise şöyle açıkladı: “APRC ve ERC’de rekabete ortak olmayı planlıyoruz. 2013teki ekiplerimiz için rolleri değiştirieceğiz. Lappi ERC’de yarışacak, Oca Kopeck? ise APRC’de. Avrupa Ralli Şampiyonası’nda ayrıca diğer bir fabrika arabasında skoda Almanya ekibi olarak Sepp Wiegand parkura çıkacak.” 2014 ERC Ocak ve Kasım ayları arasında 12 ayaktan oluşuyor ve 3-5 Ocak’ta Jännerrallye Rallisi ile start alacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top