Ege Asal’a bir şampiyonluk ta Historic’ten geldi!

131124-hitit-fazil

Hitit Rallisi, bitime bir yarış kala bir şampiyonu daha belirledi.. Ege Asal Motorspor’un takım direktörü ve aynı zamanda historic yarışçısı olan İzmirli rallici Fazıl Güceli, Türkiye Historic Kategori 1 Şampiyonluğu’nu İstanbul Rallisi öncesinde ve matematiksel olarak garantiledi. Bu sonuçla birlikte Fazıl Güceli Türkiye Historic Ralli Şampiyonası genel klasmanında, kopilotu Şükrü Kızılkaya ise yine Türkiye Historic Ralli Kopilotlar Şampiyonası genel klasmanında 2’nciliğe yükseldiler.

Kopilotu Şükrü Kızılkaya ile birlikte bu sezon Ege Asal Motorspor takımına bir şampiyonluk ta historicte kazandıran Fazıl Güceli, emektar Murat 131’ini finiş tak’ından geçirip kapalı parka ulaştırdığında, Ralli Ajansı’na yaptığı ilk ve özel açıklamada “etaplarda çok zorlandıklarını ve yorulduklarını ama hedeflerine ulaşıp Ege Asal Motorspor’a bir şampiyonluk kupası daha kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını, tak’tan geçtikten sonra tüm yorgunluklarını unuttuklarını” söyledi.

131123-hitit-fazilFazıl Güceli’nin sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etmesinde, kategori 1’de çekiştikleri rakipleri Kemal Gamgam’ın Antalya’da finiş göremeyerek puan alamaması da etkili oldu. Hitit sonrası tamamlanan altı ralliden edinilen puanlara göre rakibi ile arasındaki farkı 20 puana çıkartan Fazıl Güceli, İstanbul Rallisi’ne şampiyonluğu garantilemiş olmanın rahatlığı ile katılacak.

Türkiye tırmanma ve pist şampiyonalarından sonra historic’te de yeni bir şampiyonluk daha kazanılmasına en çok sevinen isimlerin başında, Ege Asal Motorspor takımının patronu, İzmirli duayen rallici Mithat Diker geliyor. Hitit haftasında bir iş toplantısı için Almanya’da bulunan Diker, ayağının tozu ile İzmir’e döndüğü gün aldığı şampiyonluk haberi ile duyduğu mutluluğu, aynı zamanda takımın da direktörü olan historic şampiyonu Fazıl Güceli’yi bizzat telefonla arayarak kutlamakla gösterdi.

Mithat Diker, konu hakkında görüşlerini soran Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada ise, “iki sezondur İzmir ve Ege’de otomobil sporlarının meşalesini canlandırmak için sergilediği maddi ve manevi desteklerin karşılığını henüz ikinci yılında birçok şampiyonluk ile aldıklarını ve çalışmalarına yeni sezonda da tempo düşürmeden devam edeceklerini, İzmir’e yeni ve yeni şampiyonluklar kazandırmak için daha çok çalışacaklarını” söyledi. Mithat Diker, Hitit Rallisi’nde Tosfed Kupası’nda kendi kategorisinde yine 1’nci olan ve şampiyonluğa çok yaklaşan İzmirli rallici Alper Akgün’ü de telefonla arayarak bu başarısından dolayı kutladı, şampiyonluk haberini beklediklerini yineledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Antalya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top