Flash | Hitit’te saatler kaydı, etap iptal edildi..

131123-hitit-servis-pegasus-2

Antalya’da program dağıldı; start yeri değişti, üç saat nötralizasyon verildi, asıl önemlisi pazar günü ilk etabın her iki geçişi de iptal edildi! Antalya ve civarında etkili olan kötü hava koşulları, bugünkü keşif turlarını kitledi. Ajansta bir saat önce yer alan ilk haberde de değinildiği üzere, keşif turu için parkura çıkan yarışçılar, ilk etabın çamuruna saplandılar.

Binek otomobilleri ile etaptan çıkamayan yarışçılar organizasyondan gelen traktör desteği ile yollarına devam edebildiler. Ancak hem bu etapta kaybedilen uzun zaman nedeniyle keşif programının tamamlanması gecikti, hem de etabın yaklaşık 1,5 km’lik kısmında parkura hakim olan çamurun yarın sabaha kadar kurumayacağı öngörüldüğü için risk alınmamak adına etabın iptal edilmesi kararı alındı.

Diğer taraftan, bugün saat 16’da varyantta yapılacağı açıklanan start seramonisi de, keşif turlarında yaşanan gecikme nedeniyle 3 saat ertelenmek zorunda kalınınca, rallinin balon start tak’ı varyanttan sökülüp servis alanına getirildi. Çıkarılan bir ek bülten ile start noktası ve saati değişikliği ile yol değişimi yarışçılara duyuruldu.

Rallinin bugünkü tek özel etabı olan seyirci özel etabı da saat 16.30 yerine 19.30’a ötelendi. Rallideki iki seyirci etabından biri olan bugünkü geçiş, yeni zamanı ile gece karanlığına kaldı. Yarın ise iki kez geçilecek olan İlk etapta geçiş sağlanamayacağı endişesi ile iptal edilince yarışçılar yarın servis alanından çıktıktan sonra road book’ta alternatif olarak verilen yol güzergahı ile ikinci etapta mücadeleye başlayacaklar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Antalya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top