Antalya’da ‘keşifler’ çamura takıldı!

131123-hitit-servis-pegasus

Antalya’da starta sayılı saatler kala, hem etaplarda ve hem de servis alanında çalışmalar yoğunluk kazanmış durumda. Antalya’nın 100’ncü Yıl Bulvarı üzerinde Cam pramit olarak bilinen Kongre ve Kültür Merkezi’nin otoparkında kurulan servis alanlarında otomobillerin start öncesi son bakımları yapıldı ve parkur durumuna göre tercih edilen lastiklerin araçlara takılması tamamlandı.

131123-hitit-servis-parkurHaberin yazıldığı saat 13 itibariyle etaplarda keşif turlarını yapmakta olan yarışçıların 15’e kadar servis alanına geri dönmeleri bekleniyor. Bu arada, dün gece etkili olan yağışların etapların zemininde sorunlar yarattığı ve keşif turları için parkurda olan birçok yarışçının etapta kaldıkları noktadan çıkmak için traktör desteği beklemekte oldukları ileri sürüldü. Yarışçıları tedirgin eden yağışlı havanın bu gün ve gecede etkili olması, ancak yarın (pazar) havanın açması bekleniyor.

Rallinin değiştirilen programına göre start saat 16.00’de varyantta kurulan tak’tan verilecek. Saat 16.30’da ilk ve günün tek etabı olan seyirci speciali Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki rallikros parkurunda koşulacak. Rallinin asıl mücadelesi ise pazar günü Kemer dağlarındaki özel etaplarda yaşanacak. Yıllar önce WRC rekabetine de sahne olan etaplarda zeminin pazar sabahına kadar kurur hale gelmesi tüm yarışçıların ortak dileği.

Sezonun sondan bir önceki randevusu olan Hitit Rallisi’ne 26 ulusal, 7 historik ve 20 de Tosfed kupası için olmak üzere toplam 53 kayıt yapıldı. Bugün tamamlanmak üzere olan teknik kontrolden sonr ayarışta start alacak araç sayısı ve start listesi ilan edilecek. Şampiyona, 15 Aralık’ta İstanbul Rallisi ile sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Antalya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top