Ondört aylık forcemajör!

131119-burhan-anayurt

Tam ondört ay önce, işinin başında koşuştururken aniden rahatsızlandı, olduğu yere yığıldı kaldı. Mesai arkadaşları tarafından çağrılan ambulansla vakit geçirilmeden hastaneye kaldırıldı. Yoğun iş temposu, stres ve uykusuzluk, kendisine ağır bir fatura çıkardı. Uzun süre yoğun bakımda kaldı, vücudunun bir tarafı felç oldu.

Doktorlar fazla ümit vermedi ve uzun süreli bir fizik maratonu önerip evine taburcu ettiler. Daha sonra yurt dışına gitti, tedavisini bir süre orada sürdürdü. Devlet, haftada iki gün fizik rehabilitasyonu karşılamaktaydı ama O, iki ayrı terapist ile haftanın beş günü fizik tedavisi görmeye ve zamanla bu tedaviden yanıt almaya başladı. Yine uykusuzluk sorunu çekiyordu ama eskisinden daha iyiceydi. Fizik terapilerin etkisi ile önce parmakları kıpırdadı, ardından bir süredir kullanamadığı kol ve bacağına yine hükmedebilmeye başladı.

On dört ay sonra artık kimseye ihtiyaç duymadan yürüyebiliyor, işinin başına gidiyor ve hatta direksiyon başına geçip otomobil kullanabiliyordu. Geriye kalan tek özlem ise, yarış tutkusuydu ve bir yıl önce tozunu attırdığı Orhangazi otokros parkurunda heyecanı yine ve yakından koklayabilmek için yine oradaydı. Gerçi, üstüne tulum, altında yarış Pejo?su yoktu ama hayatın bilinmez dehlizlerinde kaybettiği onca zamandan sonra yine ve yeniden aynı havayı soluma şansı bulduğu için şükretmekteydi.

131119-burhan-anayurt-1Bursalı yarışçı Burhan Anayurt, Orhangazi otokrosunu izlerken Ralli Ajansı objektiflerine takıldı. Solgun yüzünü saran tebessüm, yüzündeki hayat yorgunluğunu gizlemeye yetmiyordu elbette ama uzun zamandır olmadığı kadar da mutluydu! Hem hayata asılmış olmanın semeresini almıştı ve hem de tutku ile bağlı olduğu otomobil sporlarını yine yakından izleyebiliyordu. Bu tempo ile iyileşmesini tamamladığında, belki yine tulumunu giyer ve yeniden parkurlara geri dönebilirdi, kimbilir? Ralli Ajansı ve Ralli Dünyası olarak Burhan Anayurt?a bir kez daha geçmiş olsun dileklerini iletiyor, sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu uzun bir hayat diliyoruz.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top