Galler’de Ogier, ikinci güne lider çıkıyor..

131115-wrc-galler-vw-ogier

Dünya Ralli Şampiyonası’nın son randevusu Galler Rallisi, perşembe akşamı gerçekleştirilen seramonik startla başladı. VW pilotu Sébastien Ogier, ilk gün geçilen üç etap sonrasında 3,2 saniye farkla Thierry Neuville?nin önünde günü lider kapadı. Jari-Matti Latvala?nın 2 saniye geriden podyumun son bsaamağında yer aldığı Galler?de ilk gün Galler ormanlarında Gwydyr, Penmachno ve Clocaenog isimli toplamda 25 km’lik gece etaplarında koşuldu. Hafta başındaki ılık havaya rağmen, ilk gün rüzgarlı ve yağmurluydu. Fransız rallici Ogier, üç etabın ikisinde en iyi zamanları yaptı, Neuville ise günün üçüncü etabını en iyi zamanla geçti ve ikinci etapta iri bir taşa çapmasına karşın, gün sonunda ikinciliğini korumasını bildi. Latvala ise istikrarsızdı ve üçüncü etapta 2?nciliği Belçikalıya kaptırdı. Podyumun hemen arkasında Mikko Hirvonen ve 8,5 saniye farkla da vites sorunu ile uğraşan Norveçli Mads Östberg sıralandılar.

Volkswagen pilotu Sébastien Ogier, lider olarak tamamladığı ilk gün sonunda wrc mikrofonlarına yaptığı açıklamada ?harika bir başlangıç! Ritmi yakalamak uzun sürmedi. Galler normalde benim favorilerimden biri değil. Burada bir hata yaparsanız, yarış dışı kalmanız çok kolay olur. Bu nedenle, rallinin en son etabına kadar dikkatli olmak gerekir. Gece etapları hiç te kolay değildi ve çamurlu toprak zemin son derece kaygandı. Özellikle Cumartesi ve Pazar günü, bir öğle servisi olmadan bütün gün yolda kalacak olmak, kesinlikle gerçek bir meydan okuma ve hem araç hem de lastikler üzerinde gerginlik yüksek olacak? dedi. Latvala ise ?etapları oldukça zordu. Bu koşullar için doğru ritmi bulmak, burada başarılı olmanın anahtarı . İlk iki etap bizim için gerçekten iyi gitti , ama üçüncü etap biraz daha kaygandı. İkinci gün daha iyi olacağımızı düşünüyorum? diye konuştu.

Volkswagen Motor Sporları Direktörü Jost Capito, gün sonunda yaptığı değerlendirmede, ?her takım, her zaman bir rallide iyi bir başlangıç yapmak ister. Sébastien Ogier Jari – Matti Latvala?nın etkileyici performansları sayesinde neredeyse mükemmel bir başlangıç yaptık sayılır. Sébastien ve Jari-Matti, özellikle bu koşullarda 1-3 olarak kalitelerini gösterdiler. Hafta sonu onları heyecan verici bir mücadele bekliyor. Sezonun son rallisinde yeni bir zafer için rakiplere karşı güçlü mücadelelerini seyredeksiniz. Bir ralli hayranı, bundan daha fazla ne talep edebilir?? dedi. Galler’de ilk gün sonunda genel -klasman ilk 10 sıralaması şu şekilde gerçekleşti;

1. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia Volkswagen Polo R WRC 14d.28.3s
2. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul Ford Fiesta RS WRC 14d.31.5s
3. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila Volkswagen Polo R WRC 14d.33.5s
4. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen Citroën DS3 WRC 14d.44.5s
5. Mads Østberg/Jonas Andersson Ford Fiesta RS WRC 14d.53.0s
6. Andreas Mikkelsen/M Markkula Volkswagen Polo R WRC 14d.56.1s
7. Robert Kubica/Michèle Ferrara Citroën DS3 WRC 15d.03.7s
8. Evgeny Novikov/Ilka Minor Ford Fiesta RS WRC 15d.05.8s
9. Elfyn Evans/Daniel Barritt Ford Fiesta R5 15d.35.2s
10. Martin Prokop/Michal Ernst Ford Fiesta RS WRC 15d.35.9s

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top