Maxi’de olay! Sezon kaza ve diskalifiye ile kapandı..

İzmir Park’ta sezonun son yarışı ‘olay’ doluydu! Henüz ikinci turda yaşanan kazada start alan 7 araçtan 3’ü birbirine girdi. Kaza yapan araçlardan ikisi yarışa devam edemezken, pist temizlendikten sonra yarışa devam eden yarışçı, ‘kazaya sebebiyet verdiği’ için komiserler kurulu kararı ile yarıştan ihraç edildi. Pistin temizleme çalışması süresince, 12 tur boyunca güvemlik aracı ardında boş tur atan dört pilot, yeniden yarışa döndüklerinde mücadelelerine kaldıkları yerden devam ettiler.

131110-izmpist-maxi-1Porsche ile yarışan Bilal Saygılı, ikinci turun başında lider girdiği start düzlüğü sonundaki sol virajda, Bmw ile yarışan Can Artam’ın araya girmek istemesi üzerine arka sağdan aldığı darbe ile savruldu. Artam’ın pisti karıştıran hamlesinden hemen arkalarındaki Ümit Ülkü de nasibini aldı ve sağ ön tekeri kırıldı. Porsche’ler yarış dışı kalırken, Artam kısa bir süre sonra tura devam edip pite girdi. Güvenlik aracı girdikten sonra yeniden piste dönen Artam, diğer üç Porsche’nin ardından güvenli turlara dahil oldu.

Saygılı’nın aracı savrulduğu noktada yarışın seyrine etki yapmayacağı düşünülmesine karşın, Ülkü’nün Porsche’si için piste çekici girmek zorunda kaldı. Çekicinin Porsche’yi dorsesine alması süresince diğer dört araç pistte 12 turu güvenlik aracı peşinde atmak zorunda kaldı. Pist temizlendiğinde yarış kaldığı yerden devam etti ve 20’nci tur yamamlandığında genç pilot Ali Özerinç maxi’nin birincisi oldu. Adem Seçilmiş ve Ahmet Mutlubaş’ın podyum yaptıkları yarıştan sonra komiserler, damalı görmeden pite giren Can artam’ı yarıştan Diskalifiye ettiler.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top