Maxi grupta Şampiyon, Ümit Ülkü..

Ayhan Germirli, ilk gün motor problemi yaşadı..

Ayhan Germirli, ilk gün motor problemi yaşadı..

Türkiye Pist Şampiyonası’nın 6’ncı ayak yarışında maxi grubu kazanan Ümit Ülkü, haftanın ikinci, sezonun ise son yarışı öncesinde Türkiye Mmxi Grup Şampiyonluğunu ilan etti. İzmir Park’ta dün (cumartesi) koşulan altıncı ayak yarışında Porsche’si ile 18 dakika 45 saniye 052 salise ile diğer 7 rakibinin önünde, en yakın rakibine ise 2,55 saniye farkla damalı bayrağın altından geçen ilk isim oldu. Ülkü, ‘evinde’ kazandığı bu zafer sonrası Türkiye Pist Maxi Grup Şampiyonluğu’nu sezon bitime bir yarış kala ilan etti.

Yarışın startından önceki boş turu herkesten bir fazla atan ve bu yüzden grid’in en arkasına kalıp en arkadan start alan Ülkü, 20 turluk mücadelede liderliği ele almakta gecikmedi ve Can Artam’ın önünde finişe ilk sırada geldi. Maxi’de üçünlüğü ise Adem Seçilmiş kazandı. Maxi grupta tek abandone henüz ilk tur sonunda pit’e giren ve geri dönemeyen Murat Güney oldu.

İlk günün diğer yarışı olan Süper Grup’ta ise 9 araç start aldı, ancak 7’si finiş gördü. Hafta sonunun misafir yaşçısı İsviçreli Peter Rikli’nin Type-R ile 3 saniye farkla birinci olduğu yarışta birincilik kupası misafir yarışçıya, yine birincilik puanları ise benzer bir Type R ile yarışan Ümit Ülkü’ye gitti. Kaan Gürgenç’in 3’ncü olduğu Süper Grup’ta Loft Oil T-Max takım pilotu Ayhan Germirli henüz ikinci turda yaşadığı mekanik sorundan dolayı yarış dışı kaldı. Germirli’nin Opel Corsa’sında yağ pompasından kaynaklanan motor problemi yaşandığı anlaşıldı. Süper grubun diğer abandonesi 17’nci turda kalan Ahmet Mutlubaş oldu.

İzmir Park’ta 6’ncı haftanın ikinci yarışları bugün (pazar) öğleden sonra koşulacak. Maxi ve Süper gruplar ikinci, dizel grup yarışçıları ise bu haftanın ilk ve tek yarışları için piste çıkacaklar. Açık, güneşli ve rüzgarlı bir havanın hakim olduğu İzmir’de pistin tribünleri de ilerleyen saatlerle birlikte yarış severleri konuk etmeye başladı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top