İzmir’de ‘Rikli’ rüzgarı esiyor!

131110-izmpark-agermirli

İzmir Park, sezonun son yarış gününde ısınmaya başladı! Günün ilk yarışı olan Türkiye Pist Süper grubu mücadelesinde, hafta sonunun ‘misafir’ yarışçısı İsviçreli Peter Rikli, Honda’sı ile yine heni bir zafere daha imzasını atarken zorlanmadı. Rikli, 20 turluk süper grup mücadelesinde toplamda 19 dakika 33 saniye 363 saliselik zamanıyla en yakın rakibinin 1,5 saniye önünde ilk surada finiş gördü.

Benzer bir Honda ile piste çıkan ‘ev sahibi’ Ümit Ülkü süper gruptaki mücadeleyi 2’nci sırada tamamlarken, Aytaç Biter 3’ncü oldu. Sekiz yarışmacının yer aldığı süper grup mücadelesinde Ayhan Germirli, Opel Corsa’sında dünkü sorunun yenilenmesi yüzünden mücadeleden koptu ve 6’ncı sırada finiş görebildi. Germirli, bu yarış sonrasında süper grupta Türkiye 3’ncülüğünü kazandı.

İzmir Park’ta günün ikinci yarışında dizel ataçlar piste çıkacak. Saat 16’da ise günün ve haftanın, aynı zamanda da ulusal şampiyonanın son yarışında maxi grup mücadelesi izlenecek. Ardından pit alanında günün kazananları kupalarını alacaklar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Peter Rikli / Honda

Peter Rikli / Honda

131110-izmpark-uulku

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top