Ege Asal, pistte de Şampiyon!

131110-izmipark-egeasal-1

İzmir Park’ta sezonun son Dizel-1600 yarışını Polo ile yarışan İzmirli Berk Ulu kazanırken, son sıradan başladığı mücadelede damalı bayrağın altından geçen 3’ncü yarışçı olan Ege Asal Motorspor pilotu Egemen Çivicioğlu, 2013 Türkiye Pist Dizel-1600 Şampiyonu oldu. Ralli ve tırmanmadan sonra pistte şampiyon çıkartan Ege Asal Motorspor’un patronu İzmirli duayen rallici Mithat Diker, takım direktörü Fazıl Güceli ve takımın Marka Direktörü Enis Alpsoy, pistte destek verdikleri genç yarışıyı şampiyonluk yarışında yalnız bırakmadılar.

18 Turluk mücadelede takım pilotlarını tribünden soluksuz izleyerek, O’nun son sıradan podyuma ve 3’ncülüğe tırmanışına tanıklık eden Mithat Diker, damalı bayrak sonrası pit alanına inerek takım direktörü Güceli ve Marka Direktörü Alpsoy ile birlikte ‘son’ şampiyonlarını ilk kutlayanlar oldular. Ralli ve tırmanmadan sonra pistte de hem kupa ve hem de şampiyonluk kazanılmasından dolayı oldukça keyifli olduğu gözlenen Diker, takım mensupları ile birlikte Ralli Ajansı objektifine poz verdikten sonra bir toplantıya katılmak üzere pistten ayrıldı.

Dizel-1600 grubunda başladığı gibi finişe lider olarak ulaşan Berk Ulu’nun toplamda 19 dakika 32 saniye 319 saliselik zamanından 21.769 saniye farkla 2’nciliği Ahmet Efe Hatunoğlu, +49,620 farkla 3’ncülüğü ise Ese Asal Motorspor desteği ile yarışan Egemen Çivicioğlu kazandılar. Start alan 9 yarışmacıdan sadece Muhammed Ali Ülkü 8’nci turda mekanik sorundan yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

131110-egeasal-2

131110-izmpark-egeasal-3

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top