Cumhuriyet Rallisi’nde kupaları Ege Asal topladı

4791-egeasal-team

Mahalli Ege Kupası’nın son ayağı, Cumhuriyet Rallisi’ni Mithat Diker kazandı. İzmirli duayen rallici, bu zaferi sonrası Ege Kupası’nın Kategori 5 birinciliğini de elde etti. Nazilli’nin motor sporları tutkunu İsabeyli’de, beldenin ‘rallici’ Belediye Başkanı Kuvvet Erim‘in kişisel, makamsal ve çevresel destekleri ile ‘eski başkanı’ olduğu Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından organize edilen Cumhuriyet Rallisi, ‘ulusal’ yarış iptalinin çok konuşulduğu günümüzde mahalli bir kupanın mahalli bir yarışındaki 21 start ile büyük ses getirdi.

Otomobil sporlarında 40 yıla yaklaşan kariyeri ile duayen olarak gösterilen İzmirli rallici Mithat Diker‘in de, Başkan Erim gibi maddi ve manevi imkanlarını seferber ettiği Ege Asal Motorspor çatısı altında bizzat yarıştırdığı veya yarışmasına destek verdiği 10 ekiple birlikte kendisinin de Evo 9’unun direksiyonuna geçerek ‘takımın’ en başında parkur teker basması, mahalli rallinin ulusal değerlere yaklaşmasına neden oldu.

4638-MDIKERCumhuriyet Rallisi’nin fikir babası olan ve bu yarışa Cumhuriyetimizin 100’ncü yıldönümünün de kutlanacağı 2023’e kadar maddi ve manevi imkanlarıyla destek olacağını deklare eden Mithat Diker, Ege Asal Motorspor çatısı altında yarışan 10 ekibine ‘kupa kaldırma’ konusunda da örnek olmayı sürdürdü.

Yarışa ve Ege’de otomobil sporlarına verdiği destekler nedeniyle, Cumhuriyet Rallisi’nin kupa  töreninden önce organizatör Eosk tarafından ralliye desteklerinden dolayı İsabeyli Belediyesi adına Kuvvet Erim’e plaket verildi. Kuvvet Erim ise, yine yarışa olan desteklerinden dolayı Mithat Diker‘e bir  de plaket  vererek onurlandırdı. Mithat Diker, törenin son kupasını da parkurdaki başarısının sonucu yarış birincisi olarak Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç‘ın elinden ve alkışlar altında aldı.

Start alan 21 otomobilden sadece 12’sinin finiş görmesi, mahalli karakterine karşın, parkurdaki rekabetin sertliğinin bir göstergesi olarak da algılandı. Ege Asal Motorspor’un yarış garajı da, Cumhuriyet Rallisi’nde önemli kayıplar verdi; aksı kırılan ve şanzımanı bozulanın yanı sıra, takla atan ve hatta aracı yanan ekipleri ilk teselli eden kişi, yine takım patronu Mithat Diker oldu.

Finişe gelen ekiplerini tek tek kutlayan, ama bir nedenle de olsa finişe ulaşamayanların ise gönlünü sözleri ile hoş tutan Diker, takımın kazandığı kupaların eşliğinde ödül töreninde çektirdikleri takım fotoğrafından sonra Ralli Ajansı’na yaptığı kısa değerlendirmede, Ege’deki otomobil sporlarına kazandırdığı ivmenin arkasında durmaya devam edeceğini ve takımın daha çok kupalar kazanacağını söyledi.

4404-kuvvet-erimBaşkan Kuvvet Erim ise, kiralık Punto S2000 ile Diker‘in Evo 9’u ile rekabette eksik kalmadı ve finişe 2’nci sırada gelerek hem podyuma çıktı ve hem de parkurdaki bileğinin hakkıyla kazandığı kupaları aldı, ayrıca da ev sahibi olarak yarışa destek veren sponsorlarına plaket verdi. Kuvvet Erim, bir gece önce, otokrosların ödül töreninde uaptığı konuşmada, 28 Ekim pazartesi günü Nazilli’den belediye başkan aday adaylığı için fesmi başvuru yapacağını anımsattı ve İsabeyli’deki misyonunu eğer ki seçimi kazanması halinde çıtayı daha da yükselterek sürdüreceğini, “Nazilli, otomobil sporlarının yeni merkezi olacak” sözleriyle seslendirdi. Diğer taraftan, otokros parkurunun çok fazla sayıda aracın teker basması nedeniyle aşırı bozulmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı da, yarışçılar ve konuklarından özür dileyerek ve gelecek sene daha stabil bir zemin yaratacaklarının sözünü vererek dile getirdi.

Yarım dakikalık cezası ile birlikte ralliyi 33 dakika 28 saniyelik toplam zamanla 1’nci sırada tamamlayan Mithat DikerŞükrü Kızılkaya ekibinin Ege Asal Motorspor brandingli Evo 9’unun 1 dakika 9 saniye ardından Kuvvet ErimAfşin Baydar ikilisinin Şırlan sponsorlu Punto S1600’ü ve Kemal Çetinkaya – Halil Çetinkaya‘nın Palio’su podyum yaparak yarışın ödül töreninde kürsünün hemen önünde yer aldılar. Rallide kendi kategorilerinde ise Mithat Diker (SK), Kemal Çetinkaya (K1), İsmail Devecier (K2) ve Yonca Güngör (K3) birinciliklere ulaştılar.

4707-DIKER-ERIMAslıhan’ın aracının yanması, manevi oğlu olarak gördüğü genç pilotlardan Burak Güngör’ün son etapta takla atması, oğlu Cemal Diker‘in ilk kez resmi bir yarışta kopilot olatak eşlik ettiği ulusal rallilerdeki kopilotu Erdal Oral‘ın benzin pompasından kalması kadar, bu yarışta takıma misafir yarışçı olarak davet ettiği Türkiye Bayan Ralli Şampiyonlarından Serpil Pak‘ın salıncaktan, ‘eski tüfek’ Haldun Atik’in ise şanzımandan dolayı yarışı bitirememesi Ege Asal Motorspor patronu Mithat Diker‘in keyfini kaçırsa da, Cumhuriyet Rallisi’nden hatırı sayılır adette kupalar toplayan takımını ödül töreninden hemen sonra teker teker kutlaması ve onure edici sözler sarf etmesi, iki günlük yoğun tempoda bitap düşen herkese yorgunluklarını unutturdu. Katılımcıların tamamına yakının dönüş yoluna düşecek olmaları nedeniyle, ödül töreni de vakitlice başlatıldı ve hızlı bir tempoda tamamlanarak, gelecek yarışlarda görüşmek dileği herkes yola düştü.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İsabeyli

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top