‘Far’lı krosta zafer, Mithat Diker’in…

131026-isabeyli-kros-mdiker2

İsabeyli’de yapılan Türkiye Otokros Şampiyonası 5’nci yarışında İzmirli duayen rallici Mithat Diker, Evo 9’u ile en iyi zamanı yaptı. K5’te, ilk yarışta 4 saniye farkla ardında kaldığı diğer Evo 9’lu yarışçı Hakan Kargın’ı bu kez 8 saniye farkla geçerek birincilik kupası kaldıran Mithat Diker, ulusal ve mahalli kroslara rekor sayıda katılıma Ege Asal Motorspor vasıtası 11 yarışmcı ile destek verdiği yarışın ödül töreninde de, verdiği bu destekler nedeniyle Federasyon tarafından plaket ile onurlandırıldı.

Günün ikinci yarışının dikkat çekici iki ayrıntısı, gün ışığı gitmeden yarışı tamamlamak amacıyla parkurdaki bir yarışmacının üçüncü turu devam ederken, diğer bir yarışmacının parkura bırakılması ve aynı anda iki aracın yarıştırılması, diğeri ise buna tağmen son üç yarışmacının gün ışığının iyici azaldığı dakikalarda parkura farlarını yakarak çıkmak zorunda kalmalarıydı. Yarışın en güçlü iki aracı, Evo’ların rövanş rekabeti de farlar altında gerçekleştirildi.

Günün ikinci, Türkiye Otokros Şampiyonası’nın 5’nci yarışında kategorilerinde birincilik kupaları alper Akgün, İsmail Deveciler, Tunç Tuncer, Murat Soyçopur ve Mithat Diker’in oldu. Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen ve gÜnün ikinci ulusal yarışı ile birlikte parkura çıkan mahalli otokros yarışında ise Ege Asal Motorspor’un bayan pilotlarından Funda Oral 1’nci, Mithat Diker’in oğlu Cemal Diker 2’nci olup kupa kaldırdı.

İki yarışın ödül töreni akşam İsabeyli’deki Fesleğen rastaurantta Belediye başkanı Kuvvet Erim’in yarışçılara verdiği akşam yemeğinden hemen sonra yapıldı. Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın da katıldığı törende Başkan Erim hem kupa verdi ve hem de yarıştaki başarısından dolayı kupa aldı. Gecenin geç saatlerine kadar süren yemek ve ödül töreninden sonra yarışçılar, ertesi günkü ralli için dinlenmeye çekildiler.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İsabeyli

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top