İsabeyli’de otokros sesleri

131026-isabeyli-kros-kuvvet

Türkiye Otokros Şampiyonası’nın 3’ncü yarışı İsabeyli’de yapıldı. Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen yarışa beş kategoride toplam 25 yarışmacı kayıt yaptırdı. İsabeyli’deki fakülte arazisinde geçen yıl oluşturulan ve bu yıl ikinci kez yarışa ev sahipliği yapan İsabeyli otokros parkuru, beklenenden fazla katılım gerçekleşince antrenman geçişlerinden sonra yer yer bozulmalara başladı. Bazı virajların içlerinde derin kanallar oluştu ve ortaya çıkan iri taşlar zaman zaman görevlilerce parkurdan temizlenmek zorunda kaldı. Parkuru yumuşatma anlamında sulama yapılmış olmasına karşın, yarışın ilerleyen dakikalarında ‘toz’ yarışçılara sorun yaratmaya başladı.

İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, beldesine yerleşik bir parkur kazandırmak adına özel ilgi ve desteklerini esirgemediği arazide gelecek sene daha sağlam zeminli bir parkur oluşturma sözü verdi. Kendisi de Punto S1600 ile yarışa katılan ve k4’te 2’nci olan Kuvvet Erim, ilk gün sonunda da yarışçılara ve görevlilere verdiği akşam yemeğinde ev sahipliği yaptı.

Ege Asal Motorspor’un patronu İzmirli duayen rallici Mithat Diker, takımın garajında bulunan tüm yarış araçlarını bu hafta sonu yapılacak olan kros ve mahalli ralli için seferber etti. Kendisi de Evo 9 ile yarışa katılan ve K5’te 2’nci olan Diker, Ege Asal Motorspor brandingli araçlarla yarışaması için maddi ve manevi destek verdiği tüm yarışçılarla bire bir ilgilendi ve onları parkurda pür dikkat izledi.

Mithat Diker’in daha da yakinen izlediği bir yarışçı ise oğlu Cemal Diker’di. Kuvvet Erim’in başkanı olduğu Aydın otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) tarafından düzenlenen mahalli otokros yarışında start alacağı için oldukça heyecanlı olan Cemal Diker, antrenman saatinde parkura çıkmadığı için yarışa da antrenmansız katılmak zorunda kaldı. Cemal Diker, kariyerinin ilk mücadelesinde beş turu tamamlayarak damalı bayrağı gördü.

Günün ilk mücadelesi olan Türkiye Otokros Şampiyonası 3’ncü ayak yarışında kategorilerinde Hakan Kargın, Murat Soyçopur, Tunç Tuncer, İsmail Devecier ve Alper Akgün en iyi zamanları yaptılar. Ege Asal Motorspor brandingli Palio’su ile Akgün, iki Evo’nun ardından günün üçüncü zamanını yaparak dikkat çekti. Yarışın kupa töreni yarın Cumhuriyet Rallisi ile birlikte yapılacak.

Diğer taraftan, günün ikinci yarışı olan Türkiye Otokros Şampiyonası 4. Ayak yarışları ise ancak gün batımından sonra tamamlanabildi. K5’te mücadele eden iki Evo9’lu yarışmacı parkura farlarını yakarak çıkabildiler. 4. Ayak yarışı ve mahalli yarışın haberi gece ajansta yayınlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İsabeyli

Mithat Diker, Evo 9'u ile ikinci yarışa far yakarak çıktı!

Mithat Diker, Evo 9’u ile ikinci yarışa far yakarak çıktı!

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top