Kıbrıs?ta K-Pet Rallisi?ni Ömer Yıldız kazandı

resize.php

KKTC Ralli Şampiyonasının 6?ıncı ayağı ve ayni zamanda Türkiye Rallisine puan taşıyan K-Pet KKTC Rallisi Ömer Yıldız – Mustafa Yücener ikilisinin galibiyeti ile sonuçlandı. İlk gün (cuma) geçilen Balıkesir etabında mekanik sorun yaşayan Yıldız, 3 etabın ardından yaklaşık 1 dakika geriye düştü.

Ömer Yıldız, ikinci gün (cumartesi) koşulan ilk etap Lavinium?da da mekanik sorun yaşayınca bir sonraki etaba geç giriş yaptı ve kayıp yaklaşık bir buçuk dakika oldu. Bu sonuçla liderden 2 dakikanın üzerinde bir farkla geriye düşen Ömer Yıldız pes etmedi ve tırmanışa başladı.

Lider, Nevzat P. Sançar?ın da yarış dışı kalmasından yararlanan Yıldız her etap farkı eriterek Derviş Sütcüoğlu – Harun Çakır ikilisini yakalamayı başardı ve 12 etaplık rallinin 11?inci etabında liderliği aldı.

Yarış öncesi şampiyonanın lideri durumunda bulunan Derviş Sütcüoğlu, kazanması durumunda sezonun bitimine 1 yarış kala şampiyonluğunu ilan edecekti, fakat 11?inci etapta lastik patlatınca liderliğini koruyamadı ve şampiyonluk son yarışa kaldı. Gün boyunca aksiliklerle mücadele eden Sadık Bilgimer – Mustafa Nalçakanoğlu ikilisi yarışı podyumda tamamlamayı başardı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top