Orhan Avcıoğlu, Boğaziçi zaferi ile kariyerini taç’landırdı!

logo-bogazici

Boğaziçi Rallisi’nde zirvenin sahibi ikinci gün de değişmedi. Fiesta S2000’i ile Orhan Avcıoğlu, kariyerinin ilk uluslararası ve genel klasman 1’nciliğini kazanarak, yıllar sonra Avcıoğlu soyadını rallinin zafer kürsüsüne altın harflarle çaktı. Türk Otomobil Sporları’nın yakın tarihinde derin izler bırakan Azmi ve Beyza Avcıoğlu’nun oğulları olan Orhan Avcıoğlu, fabrika takım pilotu olarak sürdürmekte olduğu kariyerinde S2000’nin direksiyonuna geçtiğimiz (Kocaeli) Rallisi’nde oturmuş ve 2’nci bitirmişti. Boğaziçi Rallisi’nde de takım arkadaşının ilk gün motordan kalması, Finli rakibin ise kaza yapması ile podyumda önü açılan Orhan Avcıoğlu, ilk günü lider kapatarak bu fırsatı kaçırmamıştı.

Boğaziçi Rallisi’nde ikinci güne lider olarak başlayan ve gün boyunca liderliğini koruyarak finiş tak’ına taşıma başarısı gösteren Orhan Avcıoğlu, en yakın rakibinin 3 dakika 37 saniye önünde 1’nciliğe uzanarak kariyerinin ilk genel klasman ve ilk uluslararası yarış 1’nciliklerini kazandı. Finiş tak’ında sevincini doyasıya yaşayan genç pilot, birincilik kupasını törenden hemen sonra kendisini gururla alkışlayan kız arkadaşına verdi.

Boğaziçi’nde ikinci güne 2’nci olarak başlayan Pegasus Racing pilotu Fatih Kara, Opar Olio brandingli Grande Punto S2000’inde ikinci gün yaşadığı teknik sorunlar nedeniyle klasmanda bir sıra geriye düştü ancak 3’ncü olarak yine podyuma çıktı, şampanya partisine katıldı. Güne O’nun arkasında 3’ncü olarak başlayan Bonus Parkur  Racing brandingli Mitsubishi Evo 9’lu Uğur Soylu ise, Kara’nın sorunlarını kendi lehine çevirmesini bildi ve finiş tak’ına 2’nci sırada gelerek kariyeri için önemli bir başarıya imzasını attı.

Pendik festival alanında önceki gün (cuma) saat 18.00’da verilen startla başlayan Boğaziçi Rallisi, pazar günü aynı saatte ve aynı yerde kurulan finiş tak’ında son buldu. Avrupa Ralli Kupası’na puan veren Boğaziçi Rallisi’nde start alan 24 otomobilden 14’ü finiş tak’ına geri dönebildi. Pendik meydanındaki tak’a önce Tosfed Kupası bitirenleri, Boğaziçi Klasmanı’nın hemen ardından da historic yarışçıları çıktılar. Pendik belediye başkanının da hazır bulunup kazananlara kupalarını verdiği ödül seramonisinde Tosfed Başkanı Metin Çeker de bitiren ekiplere kupalarını takdim etti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

130929-bogazici-gk-son

Boğaziçi Rallisi’nde ikinci gün detayları, fotoğrafları, pilot yorumları ilerleyen saatlerden ajansta yer almaya devam edecek. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top