Boğaziçi’nde podyum karıştı

130928-bogazici-burak

Boğaziçi Rallisi’nde ilk gün, podyum hesapları karıştı! Ralli lideri Yağız Avcı’nın ‘motor’dan kalması ve O’nun start alamadığı Kadıllı etabının ikincisinde Finli rallici Tahko’nun da kaza yapması üzerine Orhan Avcıoğlu liderlik tahtının yeni sahibi oldu. S2000’i ile Avcıoğlu, Pegasus Racing’in Punto S2000’i ile yarışan Fatih Kara‘nın 1 dakika 4 saniye önünde, ilk günün son etabına lider yöneldi.

Grande Punto’sunun ‘sağa’ çekmesi nedeniyle tedirgin olmasına karşın, Göçbeyli etabına ikinci olarak start alan Fatih Kara, Avcıoğlu’nun 20 saniye ardından bir zamanla etaptan çıktı ama hemen 1,7 önündeki Uğur Soylu’ya 14 saniye fark yapınca O’nun yerine podyumda 2’nciliğe yükseldi.

Rallide ilk günün en önemli anı, Finli rallici Tahko’nun Mini Cooper WRC’si ile Kadıllı etabının üçüncü sektöründe (1.5 km) yoldan çıkıp kaza yapnası ile yaşandı. Finli ekibin ambulans istemesi üzerine etap durduruldu ve starttan etaba giren sağlık ekibi Finli ekibi alarak kontrol amacıyla hastaneye götürdü.

Finli ekibin sağlık durumu hakkında değişik bilgiler edinildi. Etap güvenliğinin telsiz kanalından, ekiple ilgili olarak, ciddi bir sorunları bulunmadığı ve ‘ayakta kırık’ olduğu anonsları yapıldı. Ambulansın girdiği andan itibaren durdurulan etap, daha sonra yarışma direktörü tarafından normal etap statüsüne çevrildi ve start noktasında beklemekte olan yarışçılar etabı normal etap olarak geçtiler.

Günün ikinci etabında turbo hortumu sorunu yaşayan Burak Çukurova, 3 dakika yakın geç çıktığı etaptan sonra klasmanda 9’nculuğa geriledi, ancak sorunu giderildikten sonra hem tempo arttırdı ve hem de üstteki abandonelerin de etkisi ile ilk günün son etabına 6’ncı olarak girdi. Ralliyle ilgili diğer ayrıntılar geliyor…

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top