Sinop’ta ‘Keskin’ zafer!

130922-sinop-off-yayhan

Sinop’taki offroadda İstanbullu Nihat Keskin, 10 özel eabın 9’nda en iyi zamanları yaptı, 197 toplam puan ve açık farkla birincilik kupasını kaldırdı. Sağ ayak bileğindeki ödem nedeniyle yarış süresince değnekle gezen Keskin, 23 yarışmacının mücadele ettiği yarışın her iki gününde de akiplerine karşı beirgin bir üstünlük kurdu.

Cumartesi günü Bir doğa harikası Hamsilos’taki sürat etaplarından birinde geçien ama diğer üç etapta en iyi zamanları yaparak günü lider kapatan Keskin, ikinci gün koşulan kapılı karakterli 6 özel etabın tamamında geçilmez oldu ve rakiplerini yanına yaklaştırmadı. İki gün sonunda 10 özel etaptan 197 puan çıkartan Nihat Keskin, en yakın rakibinin 73 puan önünde yarışı kazanıp, 20 puan daha taşıdığı şampiyonada önemli bir avantaj sağladı.

İstanbullu Ali Gökhan Yazıcı’nın ikinci, Batuhan Korkut’un ise üçüncü olarak podyum yaptıkları Sinop’ta, Ankaralı Yunus Ayhan 5 puan farkla 4’ncülükte kaldı. Start alan 23 araçtan 14’ünün finiş görebildiği Sinop’ta, pazar günü koşulan kapılı etaplar Sinoplu arş sevelerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Sinop Offroad Kulübü tarafından düzenlenen sezonun dördüncü ulusal yarışında, starttan bir gece önce yağan yağmurun etkisi ile çamura dönen parkurda keyifli mücadeleler sergileyen yarışçılar, rekabet adına tüm hünerlerini sergilerken, onları izleyen seyirciler de araçların zor koşullar altındaki parformansların izlerken büyük eyif aldılar.

S3 kategorisinde Nihat Keskin’in ardından Gökhan Yazıcı ve Zeki Karaçaylı podyum yaparlarken, yarışta bir öze etaba adı verilen İstanbullu yarışçılardan Cemil Islıkçı, yurt dışındaki yarışa tercih ettiği Sinop’ta rekabete dahil oldu ve uzun bir aradan sonra teker bastığı memleket toprağında kategorisinde 4’ncü oldu. S3’te Ankaralı İsmail Ayhan 5’ncilik puanı ile eve dönerken, Barış Balcı 6’ncı bitirdi.

Altı yarışmacının mücadele ettikleri S2’de Batuhan Korkut birncilik kupasını kaldırırken, ilk gün mekanik sorunlar yaşayan Ankaralı Yunus Ayhan 2’ncilik kupası ve puanlarının sahibi oldu. Bircan Yarıcı’nın podyum yaptığı S2’de, Sinop 18 aşındaki bayan yarışçı İlayda Hancı, babası Mehmet Hancı ile birlikte Sinopluların büyük desteğini aldıkları yarışta Sakaryalı Levent Arı’nın ardından 5’nci sırada finiş gördü ve hem puan kazandı, hem de bayanlarda 2’ncilik kupasını kaldırdı. Katılan beş yarışçının da finiş görüp puan aldığı S1’de Engin Başkurt birinci olurken, Yılmaz Çetinalp ve Mehmet Vurulmuş podyum yaptılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Haberin fotoğraf galerisi için burayı tıklayın

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top