Karşıyaka tırmanmada saliseler konuştu!

130922-karsiyaka-tirm-mdiker

Ege Kupası’nda heyecan, Karşıyaka tırmanma yarışı ile yeniden ivme kazandı. Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen yarışın kayıt listesi bir çok ulusal tırmanma yarışını dahi gölgesinde bıraktı. Ege Asal Motorspor ve Opel Türkiye’nin sponsorluğunda ve Karşıyaka Belediyesi’nin destekleriyle Karşıyaka’nın Sancaklı köy yolunda gerçekleştirilen yarışta dört farklı kategoride toplamda 23 yarışmacı mücadele etti. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Opel Performans’ın Vectra’sı ile öncü ekip olarak parkuru tırmandı.

130922-karsiyaka-tirm-germirli Günün birinciliği için çekişen Loft Oil takımının iki pilotu, Ayhan Germirli ile Kamil Karakaş arasındaki nefes kesen rekabet ise ilk iki çıkışta saliselerle ölçülebildi, Germirli, üçüncü çıkışa spin atınca, Karakaş günün birinciliğini kazandı, ancak yine de günün en iyi çıkış zamanı (best-time) kupası Germirli’de kaldı.

Sekiz yarışçının mücadele ettiği süper kategoride Kamil Karakaş toplamda 19.8 saniye farkla kazanırken, Germirli’nin 24.2 saniye ardından Erkan Yanıkoğlu süperde podyum yaptı. Clio’sunda mekanik sorun yaşayan Ahmet Mutlubaş ikinci çıkışta kalırken, yine ikinci çıkışı tamamladığı sırada Mk2 Escort’unda ateşleme problemi yaşayan İzmirli duayen rallici Mithat Diker, üçüncü çıkışı da çok kontrollü tamamlayarak finiş gördü.

130922-karsiyaka-tirm-germirli-karatas Beş yarışmacının start aldığı kategori 3’te Burak Güngör ikinci çıkışta starttan hemen sonra Golf’ündeki mekanik sorundan dolayı yarışa devam edemedi. Palio ile Bahadır Çakırlar’ın birincilik kupasını kaldırdığı Kategori 3’te Ege Asal Motorspor takım direktörü Fazıl Güceli 131’i ile 2’nci oldu, takımın bayan pilotu Yonca Güngör de 3’ncülüğü elde etti.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda 1’ncilik kazandıran Egemen Çivicioğlu, dört pilotun rekabet ettiği kategori 2’de Ege Asal Motorspor’a en yakın rakibinin 40 saniye önünde yine kazanırken, İsmail Deveci ve Yücel Sucu podyumu paylaştılar. Altı otomobilin start aldığı kategori 1’de ise Mehmet Canseven, Rover 216’sı ile Ege Asal Motorspor’a bir birincilik kupası daha kazandırdı. Alper Akgün ve Yüksel Duvarcı, K1’de podyumun diğer basamaklarında yer aldılar.

130922-karsiyaka-tirm-bayanlar Üç bayan yarışmacının rekabeti de solukları kesti. Ege Asal Motorspor’un slalom kupasında ilk kez adrenalini yaşayan ve gösterdiği performans ve elde ettiği derecelerle takımın patronu Mithat Diker tarafından tırmanma yarışında Palio ile mücadele etme şansı tanınan Gizem Yılmazoğlu, Palio ile yine ilk kez bir yarışa katılan rakibesi Onur Karakaş’n toplamda 7 salise önünde kariyerinin ilk birincilik kupasını kazandı. Ege Asal’ın diğer bayan pilotu Yonca Göngör de, kategorisindeki 3’ncülük kupasının yanı sıra bayanlarda da 3’ncü olarak günü çifte kupa ile kapadı.

Açık, güneşli ama rüzgarlı bir havada gerçekleştirilen Karşıyaka tırmanma yarışında İzmirli yarış severler parkuru boş bırakmadılar. Şehre oldukça yakın mesafede, Karşıyaka’nın hemen sırtlarında hazırlanan parkurun farklı virajlarında kümelenen seyirciler, İzmirli yarışçıları destekleyerek yarışa renk kattılar.

130922-karsiyaka-tirm-mdiker2 İzmir’de otomobil sporlarını sevdirmek, yaygınlaştırmak ve geliştirmek adına maddi ve manevi desteğini esirgemeyen ve bu sezon Ege Kupası’nın çok ayaklı düzenlenmesine de ön ayak olan İzmirli duayen rallici Mithat Diker, organizatör Eosk tarafından bu destekleri nedeniyle bu kez bir plaketle onurlandırıldığı ödül töreninde, parkurda kendilerini yanlız bırakmayan İzmirlilere de ayrıca teşekkür etti. Ege Kupası, Ekim ayında birer gün arayla İsabeyli’de yapılacak otorkros yarışı ve Cumhuriyet Rallisi ile tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

130922-karsiyaka-tirm-podyums

Karşıyaka tırmanma yarışı ile ilgili diğer fotoğraflar ve ayrıntılı haberler, yarın (salı) ajansta güncellenerek yer alacak..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top