Polonya’da lider değişti, Kopecky podyuma adım attı

erc-pol-kajeta

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın dokuzuncu ayağı Polonya Rallisi’nde son gün sabahı lider değişti! Günün ikinci, rallinin ise 9’ncu etabı olan Uzranki’nin ilk geçilişinde ralli lideri Fransız rallici Bouffier’dan 7 saniye daha hızlı çıkan Polonyalı yerel kahramanlardan Kajetanowicz, en iyi zamanını yaptığı bu etaptan sonra Fiesta R5’ile 1,7 saniye farkla liderlik koltuğunu devraldı. Şampiyona lideri Kopecky ise, 1 dakika 10 saniye farkla ikiliyi en yakından takip eden isim oldu.

Polonya Ralli Şampiyonası’nn birçok ayağında kullanıldığı için yerel pilotlar tarafından adeta ezbere bilinen 14.15 km’lik Uzranki etabında Pejo 207 S2000’inin sağ aka amortisörü kırlan Bouffier, liderliği dramatik bir şekilde yerel rakibine devretme zorunda kaldı. Rallinin 10’ncu etabı olan ve şampiyona sponsoru Eurosport tarafından canlı yayınlanacak olan 26 km’lik Mateuzsek etabı öncesinde Fransız’ın amortisör sorunu Peugeot mekanikerlerini kara kara düşündürüyor. Bouffier, kırık olan amortisöründe hiç yağ kalmamasını endişe ile karşılarken, kendisinin elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyledi.

Uzranki etabında ERC lideri Çek rallici Kopecky’i de podyuma taşıdı. Skoda Fabia S2000’i ile Çek pilot, 9’ncu etapta Slowow’dan 4 saniye daha hızlı çıktı ve 3’ncülüğe yükseldi. Polonyalı Kosciuszko’un hemen ardından ise Peugeot Ralli Akademi’nin geç pilot Craig Breen, efsane Krzysztof Ho?owczyc’un 1,6 saniye önünde 6’ncı durumda bulunuyor. 26 Km’lik Mateuzsek etabından sonra ekipler gün ortası servisine inecekler. Ardından üç etaplık ikinci bölüm için yeniden etaplara çıkılacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top