‘Jr’ Diker, parkura çıkıyor..

130915-slalom-mithat-cemal-diker

İzmir Slalom Kupası’nın sahibini bulacağı final yarışı öncesi, ‘junior’ Diker, ‘ilk kez’ parkura çıkmaya hazırlanıyor. Çiğli’deki Emin Sürücü Kursu parkurunda gerçekleştirilmekte olan İzmir Slalom Yarışı’nda 24 yarışmacı final mücadelesine hazırlanırken, 4 yarışmacı da günün yarışı için aynı heyecanı yaşayacaklar.

İzmir’de otomobil sporlarının ivme kazanması için son yıllarda maddi ve manevi desteklerini seferber eden duayen rallici Mithat Diker, slalom finalinde büyük oğlu Cemal’in ilk kez parkur çıkacak olmasından dolayı ayrı bir heyecan yaşıyor. Yurt dışında eğitim gördüğü için parkurlara uzak kalan Cemal Diker, üniversiteden mezun olduktan iki ay sonra adrenalin yaşamak için direksiyon başına geçerek ‘babasının izinden’ gideceğinin işaretini verdi.

130915-slalom-mithat-cemal-diker-2

Ralli Dünyası dergisinde yayınlanan bir röportajında, iki oğlu için yarışmaları konusunda kendileri istemesi halinde tüm tecrübe ve gücünü sarf edeceğini söyleyen Mithat Diker, bu sözlerinin üzerinden bir yıl sonra büyük oğlu Cemal’in parkura çıkma isteğini geri çevirmedi ancak ilk tecrübesini kontrollü bir şekilde ve slalom parkurunda yaşaması için bugünkü finaller öncesi yarışmasına izin verdi.

Ege Asal Metal’ın sponsor olduğu İzmir Slalom final yarışında öğleden önce antrenman turları yapılacak, öğleden sonra ise final mücadelesi için yeniden parkura çıkılacak. Finalde yarışacak 12 bay ve 12 bayan yarşmacılar şunlar;

Buse Uğraş, Naim Batu Özçile, Özlem Yaren, Tayyar Gürman, Özge Kutlu, Berkay Sürü, Ceren Demikılınç, Kerim Tar, Işılay Şanlı, Oğuz Akkent, Tuğba Erkul, Sinan Özdil, Aylin Üner, Deniz Gümüş, Hande Köybaşı, Musa Akkan, Gözde Keskin, Cihat Şener, Füsun Akyar, Enez Al, Aslıhan Şengül, Oğan Aykar, Gizem Yılmazoğlu ve Şükrü Kızılkaya.

Diğer taraftan, bugünkü yarışta finale katılmasalar da yarış heyecanını yaşayacak olan dört yarışmacı da şunlar Cemal Diker, Çağan Özsoy, Engin Türkılmaz ve Murat Yurt.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top