Kocaeli podyumunda sürpriz yok!

Kerem Üstünkaya - Özden Yılmaz (Ford Escort Mk2)

Kocaeli podyumunda sürpriz yok! S2000 farkıyla Ağız Avcı ve Orhan Avcıoğlu’nun ilk iki sırayı paylaştıkları rallide üçüncülüğü ise Burak Çukurova elde etti. Ulusal, historic ve Tosfed Kupası olmak üzere üç farklı kategoride mücadele eden toplam 47 otomobilden 31’i finişe gelebildi. Toprak karakterli parkurun 9 özel etabında sergilenen rekabet, önceki yılları arattı! Podyumun ilk üç basmağın kendi arasında dahi iki dakikadan fazla bir farkın oluştuğu rallide, zirve mücadelesi özellikle ikinci lupta temposuz kaldı.

İkinci günün ilk, rallinin ise ikinci etabında ulusal klasmanda Aparslan Taner, historic’te Kemal Gamgam, Tosfed Kupası’nda ise Alper Akgün etaptan çıkamadılar. Ege Asal Motorspor desteği ile yarışan İzmirli rallici Alper Akgün yoldan çıkıp yarış dışı kaldığı Kocaeli’nden sonra kupadaki liderliğini de riske soktu. Gamgam’ın Fiesta Mk1’i ise rotil sorunu yaşadı.

Rallinin üçüncü etabında Hakkı Ağaoğlu’nun Mitsubishi Lancer Evo 9’u turbodan, Sabri Ünver’in Subaru’su ise teker kopartıp yarış dışı kaldılar. Beşinci etapta fan büşörü arıza yapan Erdem İlbaylı zaman aşımından diskalifiye olacağı için finişten sonra yarışı tek etti. İstanbullu Orçun Polat Palio’su yol dışına çıkıp yarışı bırakırken, dördüncü etapta da Can Eroskay’ın historic Ascona’sı da yarışı bırakanlar arasına katıldı.

Rallinin gün ortası molasına Yağız Avcı takım arkadaşı Orhan Avcıoğlu’nun beş çeyrek dakika önünde lider olarak inerken, 13 saniye arkalarında Burak Çukurova yer aldı. Historic’te Engin Kap, 1,5 dakika farkla, Tosfed Kupası’nde ise 36 saniye arkla Alptekin Işıkalp ilk lupu lider tamamladılar. İnterteks fuar alanındaki serviste ilk lupun hasarlarını gideren otomobiller, öğleden sonra yeniden parkura geri döndüler.

Rallinin altıncı etabında İsabeyli Belediy Başkanı Kuvvet Erim Palio Kitcar’ı aks kesince yarışı bıraktı. Sekizinci etapta Adil Küçüksarı mekanikten yarış dışı kalırken, aynı etapta Eskişehirli genç rallici Buğra Banaz sağ önden çarpıp hasar almasına karşın kötü zamanla da olsa etaptan çıktı ve yarışı tamamladı. Kocaeli Rallisi, 9’ncu etabın da geçilmesinden sonra başladığı yerde, Outlet Center’daki finiş noktasında sona erdi. Kocaeli ile ilgili ayrıntılı haberler, yorumlar ve fotoğraflar yarın (pazartesi) ajansta ye alacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Kocaeli

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top